Zwerfafval-rapers bedankt!

Zwerfafval-rapers bedankt!


Geplaatst op: 17 mei 2019

Zwerfafval - het is overal. Gelukkig zijn er veel mensen die regelmatig de moeite nemen om het op te rapen! Ieder jaar organiseert het NME centrum/De Woudreus een bedankavond voor deze onmisbare vrijwilligers. Dit jaar waren de zwerfafval-rapers te gast bij Vinkeveen Haven. De avond startte met een officieel bedankwoordje van wethouder Marja Becker. Ook de gemeente zelf heeft de handen vol aan het afval in de openbare ruimte, daarover vertelde Henk Dalebout. Daarna werden de vrijwilligers rondgeleid over het terrein van Vinkeveen Haven. Het watersportbedrijf heeft het milieukeurmerk Green Key, een duurzaam keurmerk waarmee het bedrijf laat zien dat het veel meer milieumaatregelen heeft genomen, dan wettelijk noodzakelijk is. De zwerfafval-rapers bleven met name lang stilstaan bij de gescheiden afvalbakken: het afval werd even wat strenger gescheiden en discussies laaiden op over wat nu wel en wat niet bij het plastic afval mag.
Overige stops in de rondleiding waren een veldje wilde bloemen speciaal voor bijen, het voormalige zwembad, de voormalige gymzaal en het verrassende uitzicht aan de waterkant. Toen was het tijd om aan te geven waar de vrijwilligers de buurt schoonhouden en tegen welke problemen aangelopen wordt. De verhalen over bijzondere vondsten en verontwaardigde reacties vulden de ruimte. Als zwerfafval-raper lijk je vaak alleen, maar deze avond laat zien dat er meer mensen zijn die zich inzetten voor een schone leefomgeving: "De Ronde Venen schoon, dat doen we samen!"
Iedere vrijwilliger ging naar huis met een insectenhotel, een toepasselijk bedankje van de gemeente.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zwerfafval-rapers bedankt!

Zwerfafval - het is overal. Gelukkig zijn er veel mensen die regelmatig de moeite nemen om het op te rapen! Ieder jaar organiseert het NME centrum/De Woudreus een bedankavond voor deze onmisbare vrijwilligers. Dit jaar waren de zwerfafval-rapers te gast bij Vinkeveen Haven. De avond startte met een officieel bedankwoordje … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: