KDO overklast Stompwijk’92 in tweede helft en blijft in de race voor de nacompetitie

Geplaatst op: 20 mei 2019

Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Foreholte, mocht KDO 1 afgelopen zondag thuis aantreden tegen Stompwijk’92. Voor KDO gold deze middag één ding: winnen en hiermee de druk op de concurrenten voor de laatste twee nacompetitieplaatsen voor promotie opvoeren. Trainer Raymond de Jong kon in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in eigen huis, niet beschikken over doelman Tobias Ravelli, verdediger Menno Lingeman en aanvaller Thomas Stevens.

Van meet af aan nam KDO het initiatief in de wedstrijd en was het in de beginfase via Sven Vlasman (twee gevaarlijke kopballen) en Joeri Stange (afstandsschot net naast) dichtbij een snelle openingstreffer. In de 14eminuut viel alsnog de verdiende 1-0 van KDO toen Mathijs van Rijn onderkant lat binnenkopte, na een strakke voorzet van Jesse Stange. Hierna was Mathijs van Rijn tot twee keer toe dichtbij de 2-0 en stichtte ook Joeri Stange met een afstandsschot weer voor gevaar, maar gescoord werd er nog niet. In de laatste tien minuten voor rust meldde Stompwijk’92 zich voor het eerst voor het Kwakelse doel. De Stompwijkers, nog volop in strijd om nacompetitie voor degradatie te ontlopen, stuitten echter drie keer op doelman Jesper Oudshoorn. Met een 1-0 voorsprong voor KDO werd de rust bereikt.

In de tweede helft liet KDO zien dat het voetballend zeer goed voor de dag kan komen. Gecombineerd met veel strijd en passie had Stompwijk’92 nauwelijks iets in te brengen in De Kwakel. In de 51eminuut verdween een vrije trap van Jim Klijn in één keer in de rechterbenedenhoek. De bal werd door iedereen gemist, inclusief de doelman van de gasten, waardoor de 2-0 een feit was. Acht minuten later brak Jesse Stange door aan de linkerkant van het veld (na een lange bal van Erik Verbruggen) en wist met een ‘punter’ de 3-0 voor KDO aan te tekenen. Toen in de 63eminuut Jesse Stange, na een ‘no look pass’ van Sven Vlasman, recht voor de keeper de 4-0 wist te maken, was het Kwakelse publiek in euforie. De Stompwijkse verdediging had veelvuldig geen vat op het Kwakelse aanvalslust en KDO ging vrolijk door met scoren. In de 75eminuut wist Jesse Stange zijn derde doelpunt van de middag te maken, toen hij binnenkopte uit een voorzet van Mathijs van Rijn, 5-0. Vier minuten later was het de buurt aan Mathijs van Rijn, die vanaf elf meter (na hands van Stompwijk’92) raak schoot, 6-0. Met deze stand floot de lange en goed fluitende scheidsrechter Van den Berg een kwartier later af en boekte KDO een riante en overtuigende overwinning.
Door deze driepunter blijft KDO volop in de race voor nacompetitie. Drie ploegen uit 2C en drie ploegen uit 2D mogen straks gaan strijden met twee eersteklassers om één plaats in de eerste klasse voor volgend seizoen. In 2C is Teylingen al verzekerd van een nacompetitieticket, omdat zij de tweede periode wisten te winnen. De winnaar van de 3eperiode en de nummer twee op de ranglijst kunnen de overige twee plekken in 2C opeisen, met nog één speelronde te gaan. In de derde periode staat KDO één punt achterop zowel DOSR (speelt thuis tegen kampioen TAC’90) als RVC’33 (speelt thuis tegen nummer 12 ESTO). Op de ranglijst staan de Kwakelaars nu derde met één punt achterstand op ROAC, die voor hun eigen publiek aan gaan treden tegen nummer 10 Laakkwartier.

KDO dient allereerst zelf in Den Haag te winnen van degradant GDA, waarna het volledig afhankelijk is van de standen op de drie andere velden. Het belooft een zeer boeiende ontknoping te gaan worden aanstaande zondag. Hopelijk kan KDO voor een verrassing gaan zorgen door zich te plaatsen voor de nacompetitie, de wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Madestein.
Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (73eJoris Kortenhorst), Bart Hoving (73eMika van der Weijden), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Sven Vlasman en Jesse Stange (80eNiels Ruhe).

Laatst bewerkt op: 20 mei 2019 07:27

Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Foreholte, mocht KDO 1 afgelopen zondag thuis aantreden tegen Stompwijk’92. Voor KDO gold deze middag één ding: winnen en hiermee de druk op de concurrenten voor de laatste twee nacompetitieplaatsen voor promotie opvoeren. Trainer Raymond de Jong kon in de laatste competitiewedstrijd … Lees meer »