De Baat (2e)

Ook Velocitas te sterk voor De Vinken


Geplaatst op: 10 oktober 2011

Het wil nog niet erg lukken met de korfballers van De Vinken. Ook na de zesde competitiewedstrijd staan de Vinkeveners met lege handen en blijft de ABN-AMRO ploeg de rode lantaarndrager. Afgelopen zaterdag kwam de nummer 2 Velocitas uit Leiderdorp op bezoek. Met 10-14 trok De Vinken aan het kortste eind.

Meehobbelen
Helene Kroon deed mee op de plaats van Joyce Kroon. Samen met Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Peter Koeleman begon Vinken's nestrix in de aanval. Silvia Oussoren, Melanie Kroon, Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom begonnen in de verdediging.
Het eerste wapenfeit was voor de thuisploeg. Mariska Meulstee knalde van afstand 1-0 op het scorebord. Daarna bleef het ruim twintig minuten stil in de Vinkenaanval. Velocitas kon in tien uitlopen naar 1-4 en pas in de 22ste minuut liet Helene Kroon het thuispubliek opnieuw juichen. Een afstandsschot van Ruud Oussoren gaf De Vinken weer even wat hoop, maar nog voor rust liep Leiderdorp uit naar 3-7. Een door Oussoren benutte strafworp gaf de ruststand een iets beter aanzicht: 4-7.

Geen aansluiting
Direct na rust nam Vinken's topscorer Rudy Oussoren opnieuw het initiatief. Maar de fraai benutte vrije worp werd binnen twee minuten volledig teniet gedaan: 5-9. Een vierde treffer van Oussoren en een keurig afgeronde dubbel met vakmaatje Kelvin Hoogeboom leverde 7-9 op. En nadat Peter Kooijman direct hierna 8-9 liet aantekenen leek een ommekeer niet onmogelijk.

Helaas voor de thuisploeg was daarna de koek toch weer op. Opnieuw viel de Vinkeveense doelpuntenmachine voor langere tijd stil. Tien minuten voor het eindsignaal bracht Helene Kroon een sprankje hoop terug bij het thuispubliek. Maar ook haar treffer werd direct genadeloos beantwoord door drie treffers op rij van Velocitas. In de slotfase mocht Leiderdorp ook nog een keer vanaf de stip scoren, waardoor De Vinken opnieuw bakzeil haalde: 10-14.

Volgende week speelt De Vinken 1 uit in Wijk bij Duurstede. Middenmoter Viking is zeker geen onverslaanbare ploeg. En als het De Vinken lukt om gewoon mee te scoren, dan zijn er voor de zaalcompetitie toch nog punten te behalen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ook Velocitas te sterk voor De Vinken

Het wil nog niet erg lukken met de korfballers van De Vinken. Ook na de zesde competitiewedstrijd staan de Vinkeveners met lege handen en blijft de ABN-AMRO ploeg de rode lantaarndrager. Afgelopen zaterdag kwam de nummer 2 Velocitas uit Leiderdorp op bezoek. Met 10-14 trok De Vinken aan het kortste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: