001 - Homan Zonnepanelen
Radio Aalsmeer beleeft sportieve week

Radio Aalsmeer beleeft sportieve week


Geplaatst op: 21 mei 2019

Waar vorige week muziek en de samenleving de boventoon voerden staan komende week sport en coaching op de agenda, al wordt de muziek natuurlijk niet overgeslagen. Esther Sparnaaij heeft het over veranderingen in leefstijl, een verslag van de eerste ronde van de Kinderburgemeesterverkiezing hoor je bij ‘Let’s Go’, net als karttalent Max (8). We blijven in de sport, G-Sport, bij ‘DownTown Radio’. Sem van Hest  zorgt voor de muzikale slag met verschillende musici in zijn beide programma’s. Wilma van Drunen is maandag de 256’e gast van ‘Door de Mangel’.

Leefstijl-coaches bij ’Echt Esther’

Esther Sparnaaij spreekt donderdag met Trudy van den Aardweg en Annemarie Mentink. Trudy is orthomoleculair voeding- en leefstijl-coach. Zij coacht mensen met klachten zoals vermoeidheid, overgewicht of spijsverteringsproblemen naar een betere leefstijl die helpt om beter om te gaan met beweging, stress en de energiebalans. Hormoon- en leefstijl-coach Annemarie begeleidt mensen met hormoon- en/of stress-gerelateerde klachten. Door haar persoonlijke ervaring met wat een leefstijlverandering voor je gezondheid kan betekenen, zet zij zich met veel passie in om dit ook op anderen over te brengen. Tijd voor een aanpassing in jouw eigen leefstijl? Stel je vraag via esther@radioaalsmeer.nl.

Kandidaten Kinderburgemeester en karttalent Max bij ‘Let’s Go’

Vrijdag om 18.00 uur zijn Jonas en Laurens er weer met veel aandacht voor de Kinderburgemeesterverkiezingen. Aalsmeer krijgt vanaf eind juni een nieuwe Kinderburgemeester en woensdag mochten de kandidaten zichzelf presenteren aan de jury. ‘Let’s Go’ was erbij om opnames te maken. Benieuwd wie de opvolger van Hannah Fokkema wordt? Dan moet je vrijdag zeker luisteren. De jonge DJ’s gaan ook in gesprek met de 8-jarige Max Sadurski uit Kudelstaart die zich heeft gekwalificeerd voor het EK karten. Hij komt onder andere vertellen waarom karten zo leuk is en hoe de wedstrijden in zijn werk gaan.

‘DownTown Radio’ op de sportieve toer

Zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur hebben Dennis, Rinus en Ilse het over sporten voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Als je een beperking hebt is het niet altijd makkelijk om een sportactiviteit te vinden die geschikt is en die je ook nog eens leuk vindt. Het is soms lastig voor een sportvereniging om G-sporten op te starten of te behouden. We gaan in gesprek met Sportservice Haarlemmermeer die sportclubs ondersteunt en veel clinics organiseert. De Mike Multi Foundation komt uitleggen waarom ze G-sporters steunen en Tamara Kwint van de Loopgroep Samen Fit vertelt waarom bewegen juist bij deze doelgroep zo belangrijk is. Het wordt ook gezellig, want Rick mag zijn top 3 presenteren. En wie Rick kent, weet dat hij vooral van feestmuziek houdt. De Snollebollekes zullen zeker voorbij komen.

‘Sem op Zaterdag’ met Saskia Veenswijk

Zaterdag a.s. ontvangt Sem van Hest in zijn programma ‘Sem op Zaterdag’ tussen 10 en 12 Singer Songwriter Saskia Veenswijk. Naast de muziekkeuzes van Saskia ook de 'launch' van de videoclip die Saskia met twee studenten maakte over Aalsmeer en waar kunstwerken uit Aalsmeer centraal staan in deze clip, zowel qua zang als beeld.

Voorzitter Aalsmeers Harmonie in 'Door de Mangel'

Afgelopen maandag nam Ap Eigenhuis als 255’e gast plaats achter de microfoon bij ‘Door de Mangel’. De ras-Aalsmeerder noemde zichzelf sociaalvoelend, ambitieus, energiek en positief. De HR-man woonde vijf jaar in het buitenland, maar keerde uiteindelijk weer terug in Aalsmeer. Eigenhuis is o.a. bekend van ‘Vuur en Licht op het Water’, de Stichting Bovenlanden, maar wilde vooral praten over Oostoogst. Ook zijn voorzitterschap van het Crown Theater kwam aan bod en dit ontlokte hem de uitspraak dat er 50% kans is op een terugkeer van het theater in Aalsmeer. “Veel vrijwilligers doen hun best om het leuk te houden in Aalsmeer. Ik zou willen dat de gemeente Aalsmeer een iets actievere rol hierbij gaat spelen en in zijn budgetten daar ook ietsje meer rekening mee gaat houden”, beëindigde Ap Eigenhuis de uitzending.

Ook Ap heeft een nieuwe gast aangedragen. Komende maandag ontvangen presentatoren Mylène en Elbert om 19.00 uur Wilma van Drunen als 256’e gast. Wilma is al 25 jaar directiesecretaresse en voorzitter van Aalsmeers Harmonie. De harmonie bestaat al meer dan 100 jaar. Eigenhuis wil van haar weten hoe zij erin slaagt om in deze tijd de harmonie bij elkaar te houden en muziek van hoge kwaliteit te leveren. Mocht je als luisteraar ook een vraag hebben voor Van Drunen, mail deze dan naar: info@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar de studio: 0297-325858.

Musici te gast in ‘Intermezzo’

Maandagavond ontvangt Sem van Hest in het programma de 2e concertmeester van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, violiste Marijn Mijnders en 1e klarinettist van het Nederlands Philharmonisch Orkest Rick Huls. Over functies in een orkest, hun samenwerking in het Uriel Ensemble en dat gelardeerd met enkele muziekstukken uit het repertoire. Zij zijn te gast van 21.00 tot 22.00 uur. Tot 23.00 uur zal Sem doorgaan op de eerder ingeslagen muzikale weg.


Laatst bewerkt op: 21 mei 2019 08:33

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer beleeft sportieve week

Waar vorige week muziek en de samenleving de boventoon voerden staan komende week sport en coaching op de agenda, al wordt de muziek natuurlijk niet overgeslagen. Esther Sparnaaij heeft het over veranderingen in leefstijl, een verslag van de eerste ronde van de Kinderburgemeesterverkiezing hoor je bij ‘Let’s Go’, net als … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: