Vijf punten kado voor Atalante H1

Geplaatst op: 10 oktober 2011

Op vrijdag 7 Oktober was het dan zover, Atalante H1 gesponsord door A-side moest naar het Topsportcentrum in Almere om daar tegen H2 van VC Allvo aan te treden. Na de twee eerste wedstrijden te hebben verloren waren de mannen uiteraard gebrand op revanche, midden blokkeerder Bas van der Lubbe was die dag jarig en meldde dat hij wel met 5 punten als cadeautje naar huis wilde gaan en of het team daar even voor wilde zorgen. Dus met deze opdracht verlieten wij de kleedruimtes. Na fanatiek te hebben ingespeeld begon de wedstrijd.

Na een aantal goede aanvallende en blokkerende acties aan Vinkeveense kant begonnen de mannen erg goed in de eerste set. Maar helaas kwam toen weer de nu al inmiddels beruchte pass-dip en keken de A-side mannen in no-time tegen een 8 punten achterstand aan en werd er door interim coach Jeroen Molenaar een time-out aangevraagd. Na een goeie peptalk en het feit dat we Bas een 0-4 winst hadden belooft herpakte het team zich weer. Erik Verbruggen was aanvallend niet te stoppen en scoorde zeker 95% van zijn ballen via het blok, waarmee hij de tegenstander tot wanhoop dreef. Onder zijn leiding werd ondanks wat setpunten tegen, deze set toch nog met 26-28 naar ons toe getrokken. De spits was er af!!! De 2e set was een beetje een saaie bedoening. Erik scoorde via het blok, jarige Bas frutte elke bal langs het blok in alle gaten die de tegenstander maar te bieden had. En oh ja, Erik scoorde weer via het blok en weer en weer en weer.. Goed, zoals gemeld een saaie set die met 16-25 werd gewonnen.

Na een ernstig gesprek met elkaar dat dit toch ook niet helemaal kon, besloten we Allvo in de derde set een voorsprong te geven, zodat ze nog enige kans hadden op een setje winst. Maar, Erik Verbruggen zoals al genoemd, de man die alles op de buitenkant scoorde, kon het niet laten en ook de middenaanval was niet meer te stoppen. Samen met een goede portie Atalante vechtlust en goede verdedigende acties werd deze set alsnog binnen gesleept met de cijfers 23-25. De vierde en laatste set werd met weliswaar een Erik Verbruggen op de bank met wederom een nipte voorsprong gewonnen met 24-26. Dit was een wedstrijd die met heel veel vechtlust door iedereen werd gespeeld en beleefd. Er werd gevochten, geknokt, geslagen, gebeten en gevloekt, maar met vlagen ook zeer goed gespeeld. Het was voor het publiek dan ook een genot om naar te kijken. Feit is dat H1 een mooie 5 punten heeft binnengesleept. Namens Bas, bedankt! Volgende week vrijdag spelen de heren thuis in De Boei om 21:00 tegen US H5.

Op vrijdag 7 Oktober was het dan zover, Atalante H1 gesponsord door A-side moest naar het Topsportcentrum in Almere om daar tegen H2 van VC Allvo aan te treden. Na de twee eerste wedstrijden te hebben verloren waren de mannen uiteraard gebrand op revanche, midden blokkeerder Bas van der Lubbe … Lees meer »