Atlantis 3 promoveert naar de derde klasse

Geplaatst op: 21 mei 2019

Zaterdag 18 april om 12:30 begon Atlantis 3 aan hun wedstrijd tegen Pernix 5 in Leiden. De spelers van Atlantis 3 waren erop gebrand te winnen, want bij winst zou Atlantis 3 weer een stap dichter bij promotie naar de derde klasse zijn. Dit zorgde voor de nodige spanning onder de spelers. In de aanval begonnen Koen, Davey, Chantal en Elise. De verdediging bestond uit Mark, Jelle, Saskia en Aïsha. Het derde moest helaas zonder Kim op pad, zij mocht haar korfbalkunsten vertonen bij de wedstrijd van het tweede. Niels stond zijn basisplekje af aan Mark, waardoor hij samen met Sandra zorgde voor een bank vol knappe en angstaanjagende reserves. Timo mocht daarbij zitten, maar maakte met zijn gebroken pink weinig indruk op de tegenstanders.

Gelijk na het eerste fluitsignaal wist een dame van Pernix de korf te raken, waardoor Atlantis begon met een 1-0 achterstand. Dit was echter geen reden tot paniek, want Chantal scoorde de daaropvolgende aanval een prachtig schot waardoor het snel weer gelijk stond. Atlantis 3 wilde Pernix laten merken dat de punten mee naar Mijdrecht zouden gaan en Jelle, Mark, Davey en Chantal zorgden ervoor dat de stand op 1-5 kwam te staan. Beide ploegen hadden veel mooie aanvallen, helaas werden weinig van die aanvallen verzilverd met een doelpunt. Uiteindelijk mochten de ploegen de rust in met een stand van 3-7.

Na een positieve peptalk van coach Arjan begon het derde vol goede moed aan de tweede helft. Helaas was niet iedereen even scherp in het begin en wist Pernix binnen no time twee keer te scoren wat een stand van 5-7 opleverde. Halverwege de tweede helft stond het 8-8 en begon Atlantis 3 hem toch wel te knijpen, ze moesten immers winnen vandaag! Gelukkig wist Atlantis 8-10 van de stand te maken. Pernix probeerde nog wel terug te komen, maar vanaf dat moment is de winst niet meer in gevaar geweest. De scheidsrechter floot af bij een eindstand van 10-14, Atlantis 3 heeft gewonnen!

Tijdens een drankje om de overwinning te vieren kwam het derde tot de conclusie dat ze zouden promoveren als poulegenoot Madjoe 3 vandaag punten zou verspelen. Wanneer dit niet zou gebeuren moet het derde 25 april winnen van Madjoe. Gelukkig kwam zaterdagavond het verlossende bericht, Madjoe had verloren! Daardoor promoveert Atlantis 3 en wordt er volgend veldseizoen derde klasse gespeeld!

Zaterdag 25 april speelt Atlantis 3 haar laatste veldwedstrijd om 12:50 op het hoofdveld in Mijdrecht. De promotie is officieel al binnen, maar alle support is welkom om het feestje compleet te maken! Graag tot zaterdag!

Laatst bewerkt op: 21 mei 2019 08:58

Zaterdag 18 april om 12:30 begon Atlantis 3 aan hun wedstrijd tegen Pernix 5 in Leiden. De spelers van Atlantis 3 waren erop gebrand te winnen, want bij winst zou Atlantis 3 weer een stap dichter bij promotie naar de derde klasse zijn. Dit zorgde voor de nodige spanning onder … Lees meer »