Stichting Dorpsacademie presenteert zich tijdens Atelierroute

Stichting Dorpsacademie presenteert zich tijdens Atelierroute


Geplaatst op: 21 mei 2019

In het weekend van 25 en 26 mei a.s. is de atelierroute in De Ronde Venen. Voor Stichting Dorpsacademie een goed moment om de deuren open te zetten en iedereen kennis te laten maken met onze fantastische plek. Neem een kijkje bij de expo “(Not so) Marvelous” van onze scholieren en aanwaaiers. Maar je kunt ook zelf aan de slag uiteraard zijn er ook weer allerlei live optredens en op veler verzoek terug van weggeweest ‘Trouwen voor 1 dag’ Kortom laat je verrassen, kom langs op zaterdag of op zondag of gewoon op beide dagen aan de Irenestraat 4a in Wilnis.

Stichting Dorpsacademie biedt een dagbesteding voor thuiszittende scholieren en biedt op kleinschalige wijze een zinvolle, creatieve en leerzame dagbesteding aan deze groep, waardoor er weer structuur komt in het leven van het kind, de druk op het gezin weg wordt genomen en kinderen de gelegenheid krijgen om zich op allerlei manieren te ontwikkelen, in creatieve, praktische, intellectuele en sociale zin. De klussen variëren van het gezamenlijk opknappen van (straat)meubilair, waarbij en passant gemeenschapszin bevorderd wordt, tot het volgen van een individueel leertraject voor het hoogbegaafde kind, daarbij bijvoorbeeld steunend op de eigen behoefte aan ontwikkeling en met behulp van wat, met trots, de best geoutilleerde kunstbibliotheek van de regio genoemd kan worden.

Dit verborgen probleem heeft zichtbare gevolgen voor het welzijn van het kind zelf, maar ook voor het hele gezin en de samenleving.

Stichting Dorpsacademie bestaat uit een team van docenten, waaronder een pedagogisch medewerker en een cultuureel medewerker en staat onder leiding van beeldend kunstenaar Jenneke van Wijngaarden, die haar sporen verdiend heeft in onder andere het jongerenwerk en het verzorgen van grote educatieve kunstprojecten voor basis- en middelbaar onderwijs. De Dorpsacademie is tevens Calibris Erkend Leerbedrijf voor het MBO.

Meer weten over de mogelijkheden of op een ander moment langskomen? Neem een kijkje op de website voor informatie www.stichtingdorpsacademie.nl

Laatst bewerkt op: 21 mei 2019 18:18

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stichting Dorpsacademie presenteert zich tijdens Atelierroute

In het weekend van 25 en 26 mei a.s. is de atelierroute in De Ronde Venen. Voor Stichting Dorpsacademie een goed moment om de deuren open te zetten en iedereen kennis te laten maken met onze fantastische plek. Neem een kijkje bij de expo “(Not so) Marvelous” van onze scholieren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: