Mooie veelbelovende eerste toernooidag Atalante mini's


Geplaatst op: 10 oktober 2011

Op 8 oktober vond de aftrap plaats voor het nieuwe volleybalseizoen 2011-2012 met de allerjongste kids van Volleybalclub Atalante uit Vinkeveen. In de Bankras in Amstelveen traden maar liefst 7 miniteams van Atalante aan. De mini-afdeling van Atalante, gesponsord door Vinken Vastgoed, groeit nog steeds en het is mooi om zoveel groengele teams in de hal te zien spelen.

In de ochtend was het de beurt aan het oudste miniteam (tot 12 jaar) en de 2 jongste teams (vanaf 6 jaar). De Atalante Heroes en de Atalante Kanjers beten het spits af op beginniveau 2A en 2B. De Heroes mochten eind vorig seizoen al even een keer proeven aan de competitie. Cayden Hoekman, Sander de Vries, Kevin van den Bosch en Sander van Senten zijn dit seizoen aangevuld met nieuwelingen Alyssa Hoekman en Daan Bouterse. Het team niet compleet in verband met andere verplichtingen en werd daarom aangevuld met 2 spelers uit een ander team, Maaike van de Water en Anouk Roos. Het team draaide erg leuk. Sander heeft vorig jaar al wat ervaring opgedaan, maar ook de nieuwe Alyssa en Daan deden het erg goed. De mooie vangballen werden met veel enthousiasme beloond (ook door het publiek). De eerste wedstrijd werd gewonnen, de tweede verloren. De laatste tegenstander was er helaas niet... dus ook gewonnen.

Op het veld ernaast speelde de Kanjers, ook een heel nieuw team met Isa Verweij, Tessa van de Water, Zoey Hamelink en Nathalie Passet. De meiden hadden het erg naar hun zin in het veld en lieten puike wedstrijden zien. Het eerste duel was vrij gelijkwaardig en eindigde met een gelijk spel. De tweede wedstrijd werden ze even verrast door de tegenstander en verloren de eerste set dik. Maar heel erg knap kwamen ze sterk terug en speelden de tweede set de tegenstander helemaal zoek! Weer een gelijk spel. De laatste wedstrijd tegen SAS uit Uithoorn hebben ze met een mooie winstpartij afgesloten. Een hele mooie prestatie voor zo'n eerste toernooidag!!
Iets later die ochtend begon de Atalante Muppets aan hun wedstrijden op het hoogste niveau 6. Het is een ervaren team met Kimo van Boxtel, Marc Shair Ali, Ivar Post, Stefan de Haan, Jaco ten Cate en Juriaan van der Spoel. De bal moet minimaal 2 keer gespeeld worden, doel gaat dit jaar worden om zoveel mogelijk in 3-en te spelen, wat trainster Mirjam van der Strate (D1) aan de kant ook luidkeels stimuleerde. Het team kan al aardig smashen en ook bovenhands serveren waardoor ze het de tegenstanders erg moeilijk maakten. Met 3 gewonnen wedstrijden zijn ze 1e geworden en schuiven ze volgende keer door naar de A-poule op niveau 6. Goed gedaan!

Het middagprogramma begon met een demonstratie voor niveau 4 teams in verband met wat spelregelwijzigingen. Bij niveau 4 wordt alles in drieën gespeeld, enkel de tweede bal wordt nog gevangen en dan netjes aangegooid voor de derde speler die over het net speelt. Door de wijzigingen mag er nu ook op niveau 4 al bovenhands geserveerd, gesmasht en geblokt worden. Vooral het smashen brengt een leuke uitdaging voor de teams mee. Atalante heeft op dit niveau wel 4 teams spelen.
De Atalante Toppers met Chanel Jansen, Claudia Schuurmens, Leonie de Horde, Lucia Roos, Noa Janmaat en Roos Jansen kwamen uit in de A-poule met een lekkere start tegen Smashing Velsen. Met een solide serve behaalden zij veel punten en ook werd er zo nu en dan gesmasht. Beide sets werden ruim gewonnen. Daarna tegen een meer gelijkwaardiger team, ging lang gelijk op, maar juist op het eind gaven de meiden het weg. De laatste wedstrijd was tegen een team dat al wat had kunnen oefenen met de nieuwe regels. Ze werden een beetje verrast door de hardere bovenhandse serve en de aanvallen. Ze kwamen nog wel wat terug, maar helaas werd ook deze partij verloren.

In de 4B poule speelden de Atalante Megamini's met Anouk Roos, Lisanne en Mark de Graaf, Maaike van de Water en Judith van Senten, dit seizoen zonder Jade van Schie die aan het nieuwe team de Long Ladies is toegevoegd. De eerste wedstrijd begon wat rommelig doordat de tegenstander er niet was. Uiteindelijk heeft een ander team van dezelfde vereniging ingevallen. De start was prima. Er werd energiek en fanatiek gebald en ook de smash werd uitgeprobeerd. Een ruime overwinning. Daarna tegen Martinus. Dat ging aardig gelijk op, helaas de winst net uit handen gegeven. De laatste partij tegen wat grotere kinderen werd weer helemaal goed gemaakt door sterk te winnen, goed gedaan!

Op het veld ernaast speelde tegelijkertijd de Atalante Ministars. Zonder Eva Verweij nu een team van vijf: Talitha van der Maat, Fay Omtzigt, Nikki Blomvliet, Valerie Scheffer en Isabel Klokkers. De laatste 2 waren verhinderd, maar spelers van andere teams deden graag een rondje mee. De eerste wedstrijd ging wel goed, maar het was nog wel even een beetje wennen weer zo de eerste competitie dag, deze werd net aan verloren. Daarna moesten de dames tegen een team dat eigenlijk een poule hoger had moeten spelen. Dat was even jammer, deze werd ook verloren.. In de laatste wedstrijd hebben ze alles ruimschoots ingehaald. Het team was nu op elkaar ingespeeld en dan met sterke Mark als invaller erbij heeft het team wel heel dik gewonnen (een van de sets wel met 27-11).

Als laatste but zeker niet least maakten de nieuwe Atalante Long Ladies hun opwachting met ervaren Jade van Schie en Eva Verweij aangevuld met twee nieuwe speelsters Rosalie Smit en Annefloor van der Horst. Geen verrassende teamnaam gezien de veelbelovende gemiddelde lengte van de spelers. Annefloor kon de eerste minidag niet meedoen vanwege een gebroken vinger dus ook dit team kreeg steeds ondersteuning vanuit andere teams. Ondanks de nieuwe samenstelling leek het alsof ze al vaker hadden samengespeeld. De eerste wedstrijd gelijk, de tweede tegen SAS ging erg goed en werd heel mooi gewonnen. De laatste wedstrijd werd weer een gelijkspel waarbij ze de eerste set nipt verloren, maar de 2e set werd flink orde op zaken gesteld door een hele dikke winstpartij. Heel goed!

Op zaterdag 5 november is de volgende minidag in IJmuiden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mooie veelbelovende eerste toernooidag Atalante mini's

Op 8 oktober vond de aftrap plaats voor het nieuwe volleybalseizoen 2011-2012 met de allerjongste kids van Volleybalclub Atalante uit Vinkeveen. In de Bankras in Amstelveen traden maar liefst 7 miniteams van Atalante aan. De mini-afdeling van Atalante, gesponsord door Vinken Vastgoed, groeit nog steeds en het is mooi om … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: