VLC
BuurtAED-actie in Abcoude West van start

BuurtAED-actie in Abcoude West van start


Geplaatst op: 22 mei 2019

Abcoude (Piet van Wijngaerdtlaan en omgeving) start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld doneren om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie is te vinden op : buurtaed.nl, zoek op Abcoude en kies het project Piet van Wijngaerdtlaan.
 
Initiatiefnemer van de actie Sibbeliene van den Bosch: “Via de website van de Hartstichting kwam ik erachter dat er in ons postcodegebied (Piet van Wijngaerdtlaan en omgeving) een groot te kort is aan AED’s die 24/7 beschikbaar zijn. Volgens de Hartstichting zouden er in deze buurt 7 moeten hangen, helaas staat de teller nu op 0. Tijd voor actie. Totaal moeten wij als buurt €2530,- ophalen binnen 30 dagen, waarvan Philips €1000,- bijdraagt. Mochten we het bedrag onverhoopt niet binnenhalen, worden de gedoneerde bedragen teruggestort. We zijn over de helft maar we zijn er helaas nog niet! Help mee met een donatie en werk mee aan een veilige buurt! ”
 
Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.
 
Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.
 
Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Laatst bewerkt op: 22 mei 2019 06:46

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

BuurtAED-actie in Abcoude West van start

Abcoude (Piet van Wijngaerdtlaan en omgeving) start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld doneren om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie is te vinden op : buurtaed.nl, zoek op Abcoude … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: