KDO 2 in chaotisch duel in slotminuut onderuit

Geplaatst op: 10 oktober 2011

Afgelopen zondag speelde het tweede van KDO de uitwedstrijd tegen DCG 3.
De routiniers uit Amsterdam wisten in een op- en neergaand duel in de 35e minuut via een kopbal op voorsprong te komen, 1-0. Twee minuten later werd het zelfs 2-0 nadat een afgeslagen bal loepzuiver in de linkerbovenhoek van het Kwakelse doel verdween. Vlak voor rust wist Jean-Paul Verbruggen de spanning in de wedstrijd terug te brengen, door een goede assist van Marco Rijbroek, koelbloedig af te ronden, 2-1.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, waarbij beide ploegen nauwelijks iets voor elkaar onder deden en het scoreverloop alle kanten op kon gaan. In de 50e minuut wist Martin Bax de 2-2 binnen te schieten, waardoor de ontmoeting helemaal open werd. In de 70e minuut was het opnieuw Martin Bax die zijn klasse toonde. Op aangeven van invaller Patrick van de Nesse, schoot Bax de bal kogelhard vanaf de linkerkant in de rechterhoek, 2-3. Na deze voorsprong kreeg KDO diverse mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar verzuimde dit te doen. In de 80e minuut strafte DCG geklungel achterin bij KDO wel af, zodat het 3-3 werd. Wat er vervolgens gebeurde, is met een pen moeilijk te beschrijven. Martin Bax wilde ter hoogte van de middenlijn een overtreding maken op een speler van DCG. In plaats van de Amsterdammer te raken, raakte Martin KDO-verdediger Roy Klijn die met veel pijn onderuit ging.
De scheidsrechter zag deze situatie volkomen verkeerd en gaf Roy tot grote ontsteltenis van KDO een directe rode kaart. Hierdoor kwamen de Kwakelaars met tien man te staan en aangezien Rob Rewijk even later een forse overtreding op zijn enkel kreeg te verwerken, speelde KDO eigenlijk met negen man. In de allerlaatste minuut wist DCG dit overwicht uit te spelen en kwam op een 4-3 voorsprong, wat ook de eindstand betekende.

Door deze gevoelige nederlaag zakt KDO op de ranglijst. Volgende week zondag speelt het tweede om 11:30 uur thuis tegen koploper Nieuw West 2.

Afgelopen zondag speelde het tweede van KDO de uitwedstrijd tegen DCG 3.De routiniers uit Amsterdam wisten in een op- en neergaand duel in de 35e minuut via een kopbal op voorsprong te komen, 1-0. Twee minuten later werd het zelfs 2-0 nadat een afgeslagen bal loepzuiver in de linkerbovenhoek van … Lees meer »