De Ronde Venen geselecteerd voor aanleg ‘Tiny Forest’

De Ronde Venen geselecteerd voor aanleg ‘Tiny Forest’


Geplaatst op: 24 mei 2019

De gemeente De Ronde Venen is door het IVN geselecteerd als één van de Tiny Forest partnergemeenten van 2019. Een Tiny Forest is een inheems minibos ter grootte van een tennisbaan. Het bos is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Gemeenten konden zich sinds maart aanmelden om samen met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners, drie Tiny Forests in hun gemeente aan te leggen. Uit de 37 aanmeldingen zijn 15 gemeenten geselecteerd. De Ronde Venen is daar één van. Dit najaar wordt het eerste Tiny Forest al aangeplant.

Steentje bijdragen

Wethouder Kiki Hagen (groen) reageert enthousiast op het nieuws dat De Ronde Venen is geselecteerd als partnergemeente. ,,Fantastisch nieuws dat we zijn geselecteerd! Een minibos draagt een steentje bij aan het verbeteren van de biodiversiteit. Het is door de verschillende bomen een prettige leefomgeving voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Daarnaast is het ook een plek waar kinderen in contact komen met en leren over de natuur. Dat willen wij natuurlijk graag in onze gemeente!’’

De plaatsen waar de drie Tiny Forests in De Ronde Venen komen zijn nog niet bekend. De gemeente is daarvoor op zoek naar initiatiefnemers. Samen met de buurt en scholen wordt de locatie bepaald en het minibos aangelegd. Wilt u meer weten of zich aanmelden? Stuur dan een mail naar m.pikkemaat@derondevenen.nl

Honderd Tiny Forests in Nederland

Begin vorig jaar ontving IVN Natuureducatie 1,85 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van honderd Tiny Forests. Deze wil IVN samen met geselecteerde partnergemeenten realiseren. Vorig jaar zijn twaalf gemeenten geselecteerd. Dit jaar zijn dat er onder andere door een donatie van de Fred Foundation vijftien. Daan Bleichrodt, IVN projectleider Tiny Forest: ,,Niet alleen het aantal gemeenten dat zich heeft aangemeld valt op. Ook de diversiteit en spreiding over Nederland. Of je nu aan de Zeeuwse kust, de Friese meren, in de Randstad of in het Limburgse Heuvellandschap woont, je bent altijd dichtbij een Tiny Forest.’’ Naast De Ronde Venen zijn nog veertien gemeenten geselecteerd: Alkmaar, Den Helder, Dordrecht, Ede, Eijsden-Margraten, Hoogeveen, Kampen, Leeuwarden, Roermond, Smallingerland, Tilburg, Tynaarlo, Weert en Zaanstad.

Laatst bewerkt op: 24 mei 2019 07:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Ronde Venen geselecteerd voor aanleg ‘Tiny Forest’

De gemeente De Ronde Venen is door het IVN geselecteerd als één van de Tiny Forest partnergemeenten van 2019. Een Tiny Forest is een inheems minibos ter grootte van een tennisbaan. Het bos is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: