Individuele fouten KDO keihard afgestraft door Swift

Geplaatst op: 10 oktober 2011

Voor KDO stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Swift op het Olympiaplein in Amsterdam op het programma. Swift, een bekende tegenstander voor de Kwakelaars, bivakkeerde voor aanvang van de wedstrijd op de tiende plaats. Om bovenin mee te blijven doen, was een overwinning deze middag van groot belang. Hoofdtrainer Raymond de Jong kon tegen Swift echter niet beschikken over de geblesseerden Sven Vlasman, Frank Hogerwerf, Jochem Kok, Michael Meijer en Mathijs van Rijn.

Onder regenachtige omstandigheden werd er om 14:30 uur begonnen aan de wedstrijd op het kunstgras. De scheidsrechter had net gefloten voor de start van de ontmoeting of hij kon de bal al op de stip leggen. Een overtreding van Bart-Jan van der Jagt op de achterlijn op een Amsterdamse aanvaller, betekende direct een terechte strafschop. De nummer tien van Swift wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 1-0 binnen.

Toch pakten de Kwakelaars het op na deze vroege achterstand, wat leverde in veel balbezit voor KDO. Na ruim een kwartier spelen, kwam KDO verdiend op gelijke hoogte. Een voorzet van Rick Kruit aan de linkerkant, kwam op de voeten van Patrick Schijff terecht en Schijff schoot de bal tegen de touwen, 1-1. In het vervolg van de eerste helft was KDO de ploeg die het spel maakte, maar vergat dit om te zetten in doelpunten. Onder andere Joeri Stange en Jelle de Jong waren dichtbij de 1-2, maar helaas scoorden zij niet, waardoor beide ploegen met een 1-1 de rust in gingen.

In de tweede helft kwam KDO op onverklaarbare wijze weer matig uit de kleedkamer, want een paar minuten na rust was het opnieuw raak voor Swift. Doordat er matig uitverdedigd werd door de Kwakelaars, kreeg Swift een vrije trap op twintig meter van het doel. De nummer tien zag een kleine gaatje in de korte hoek en wist met uiterste precisie de bal in deze hoek achter doelman Peter Onderwater te plaatsen. Een flinke klap voor KDO op dat moment, zodat de Kwakelaars weer een achterstand goed moesten maken. Na de 2-1 was Swift vooral op het middenveld de bovenliggende partij, waardoor KDO verder in het nauw kwam.

Een uitval van Swift in de 70e minuut leverde voor zoveel onrust bij KDO achterin, dat doelman Peter Onderwater de bal tegen de rug van linksback Joost Samsom schoot. De bal belandde vervolgens in de voeten van een aanvaller van Swift die op eenvoudige wijze de 3-1 kon binnentikken. Na deze mokerslag probeerde KDO, met een waar alles-of-niets offensief, om snel terug te komen in de wedstrijd. In de 85e minuut brak invaller Elton Shehu door aan de linkerkant en schoot de bal voor het doel. Een verdediger van Swift was zo vriendelijk om de bal vervolgens in eigen doel te werken, 3-2. Drie minuten later leek Rick Kruit de 3-3 te maken, maar werd teruggefloten door de scheidsrechter, waardoor de euforie getempt werd.

Ondanks een zeer hectische slotfase, waarbij onder andere doelman Peter Onderwater mee naar voren kwam, wisten de Kwakelaars niet te scoren, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen geleden werd.

Dit is een bittere pil voor KDO, want de Kwakelaars hadden tegen Swift een goede slag kunnen slaan. Om bovenin het klassement een rol van betekenis te spelen, is een gunstig resultaat volgende week thuis tegen de ongenaakbare koploper Arsenal, een welkome opsteker. De wedstrijd begint om 14:00 aan de Vuurlijn in de Kwakel.

Voor KDO stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Swift op het Olympiaplein in Amsterdam op het programma. Swift, een bekende tegenstander voor de Kwakelaars, bivakkeerde voor aanvang van de wedstrijd op de tiende plaats. Om bovenin mee te blijven doen, was een overwinning deze middag van groot belang. Hoofdtrainer Raymond … Lees meer »