Argon glijdt uit in Hoorn

Geplaatst op: 10 oktober 2011

Hollandia begon overtuigend aan de wedstrijd en liet meteen zien waarom het hoog genoteerd staat op de ranglijst. Argon had op het spekgladde veld moeite om de dynamische middenvelders en fysiek sterke aanvallers van Hollandia af te stoppen. Daardoor kwam de ploeg te weinig bij de zwakkere laatste linie van de West Friezen.
Na een kwartier spelen kreeg Argon daarvoor de rekening gepresenteerd. De opkomende rechtsback van Hollandia werd niet opgepakt door de Argon defensie en de aanvallers liepen niet mee waardoor de perfecte voorzet vrij gegeven kon worden en door Calvin Robert achter de kansloze Singels kon worden gekopt: 1-0

Een minuut of tien later had de score zomaar verdubbeld kunnen zijn toen Joey van Ede uitgleed in zijn eigen zestienmetergebied maar Maxime Singels, die uitstekend keepte, redde met de vingertoppen. Joshua Patrick kreeg kort daarna de ultieme gelegenheid om de stand gelijk te trekken, maar verkwanselde die mogelijkheid door de bal te ver voor zich uit te spelen en doelman Sijm daardoor als winnaar uit de 1 tegen 1 situatie zag komen.
Tien minuten voor de rust kwam Hollandia op 2-0 toen een identieke voorzet en dito kopbal van weer Robert Singels te machtig waren. Argon stelde daar in die fase weinig tegenover en mocht Singels danken dat Hollandia niet verder uitliep. Een opleving vlak voor rust had zomaar de aansluiting kunnen betekenen toen Vincent Verheul een uitstekende voorzet afleverde en Samir Jebbar het kopduel won, maar de bal ging net over de lat.

Na de rust stond Argon binnen een mum van tijd in een kansloze positie toen een wel erg makkelijk gegeven vrije trap door Ivo de Heus geweldig werd binnengekruld: 3-0. Drie wissels in een klap in de 65e minuut veranderden het spelbeeld. Invallers Dion Gerritsen en Lorenzo Lassooij profileerden zich positief en met name Gerritsen was op het middenveld een versterking voor Argon.
Tot echte kansen leidde dat echter niet. Dennis Filippo was het dichtst bij succes maar zag zijn uithaal door de doelman onder de lat vandaan getikt worden. Kevin van Essen was drie minuten voor het einde wel succesvol toen zijn kogelharde vrije trap alleen door het doelnet gestopt kon worden: 3-1.

Bij Hollandia heeft Argon helaas weer geen punten kunnen incasseren. De fases van 30 à 40 minuten goed voetbal die de ploeg elke week wel laat zien moeten worden doorgetrokken naar hele wedstrijden. Dan is Argon voor elke ploeg in de topklasse een lastige tegenstander en zal het aanspraak maken op meer punten en een hogere notering op de ranglijst.

De uitwedstrijd van Argon tegen Hollandia in Hoorn heeft geen punten opgeleverd. Op de ongebruikelijke zaterdagavond zag de jonge ploeg van trainer Jimmy Simons te weinig kans zich onder de Noord-Hollandse druk uit te voetballen en moest de punten terecht aan de gastheren laten. Hollandia begon overtuigend aan de wedstrijd … Lees meer »