De Vinken D1 sluit af met winst

Geplaatst op: 10 oktober 2011

Na het verlies vorige week tegen directe concurrent Fiducia, was de kans op het kampioenschap voor De Vinken D1 nagenoeg verkeken. Slechts bij verlies van Fiducia tegen SDO, zouden de Vinkeveners nog op gelijke hoogte kunnen komen. Daarnaast moest de ploeg zelf haar laatste wedstrijd tegen Atlantis D1 in winst omzetten.

Zonder de geblesseerde Celine Leeflang startte de ploeg met een ietwat gewijzigde opstelling. In de aanval stond Annabel Mulckhuyse naast de jonkies Zoë van Dasler, Ravi Brockhoff en Finn Kroon. In het andere vak stonden de tweedejaars Luka van der Vliet, Tessa Stoof, Thomas Duikersloot en Menno de Graaff. Enkele weken geleden speelde De Vinken de tegenstander uit Mijdrecht van de mat (16-3). Maar toen speelde de ploeg ook haar beste wedstrijd van het seizoen en stond het vizier wel op heel scherp. Afwachten was hoe het spel zich nu zou ontwikkelen. Het jonge aanvalsvak trok meteen fel van leer en voordat Atlantis door had dat de wedstrijd begonnen was, lag de bal er al in. Een doorloopbal van Finn Kroon betekende de 1-0. Wat Finn kan, kan ik ook dacht zijn vakgenoot Ravi Brockhoff. Sterker nog, ik kan het beter. En jawel hoor, via twee doorloopballen scoorde hij de 2-0 en 3-0. De verdediging van De Vinken gaf nagenoeg geen kans weg en het aanvalsvak speelde de bal lekker snel rond. Het spelletje waarop getraind wordt, werd goed uitgevoerd.

De 4-0 was dan ook een doelpunt uit 'het trainingsboekje': Zoë van Dasler trok weg bij de korf en kreeg de bal perfect aangespeeld door Finn. Zonder aarzelen schoot Zoë de bal feilloos door de korf. Atlantis was behoorlijk aangeslagen. Aanvallend kreeg het weinig ruimte en de aanvallers van De Vinken bleven maar bewegen. Voor de vakwisseling was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Zeker toen Ravi uit een dieptebal 5-0 en 6-0 via een strafworp scoorde. Na de vakwisseling ging het wat moeizamer. Atlantis kreeg meer kansen en De Vinken had moeite om kansen te creëren. En de kansen die ze kregen werden helaas gemist of afgekeurd (doorloopbal Menno). Uit een strafworp verkleinde Atlantis de achterstand tot 6-1. Maar dat was ook het enige doelpunt voor rust. Het eerste aanvalsvak pakte de draad na de rust weer aardig op. Sterk afvangwerk van Annabel Mulckhuyse stelde de rest in staat om veel te schieten. Een doelpunt kon niet uitblijven. Zoë van Dasler was de eerste die de ban brak: 7-1. Ravi en Finn bekroonden hun goede wedstrijd met de 8-1 en 9-1. Met Dylan Bras op de plek van Menno wist het tweede aanvalsvak nu ook te scoren. Een doorloopbal van Luka van der Vliet bracht de stand op 10-1. Atlantis liet in de tweede helft echter ook zien dat het eigenlijk helemaal geen slechte ploeg was. Ook zij kregen kansen en via twee mooie afstandschoten verkleinden zij de stand tot 10-3.

Maar verder liet De Vinken het niet komen. Thomas Duikersloot die wat pech had met schoten die net te kort waren, kreeg en benutte enkele minuten voor tijd een strafworp: 11-3. Het slotaccoord was voor Dylan Bras die zijn lengte goed benutte en direct uit de afvang 12-3 scoorde. Een mooie overwinning voor het talentvolle team dat het in de zaal een klasse hoger (eerste klasse!) mag gaan proberen. Sterke tegenstanders als Blauw Wit (Amsterdam) en OVVO (Maarssen) staan dan op de Vinkeveners te wachten. Maar ook kampioen Fiducia, dat geen steek liet vallen en met 7-4 van SDO won, komen ze weer tegen. Een mooie gelegenheid voor de ploeg om iets recht te trekken.

Na het verlies vorige week tegen directe concurrent Fiducia, was de kans op het kampioenschap voor De Vinken D1 nagenoeg verkeken. Slechts bij verlies van Fiducia tegen SDO, zouden de Vinkeveners nog op gelijke hoogte kunnen komen. Daarnaast moest de ploeg zelf haar laatste wedstrijd tegen Atlantis D1 in winst … Lees meer »