Eerste herenteam van Unitas goed bezig

Geplaatst op: 10 oktober 2011

Na de 4-0 gewonnen wedstrijd van vorige week tegen de heren van Spaarnestad, was het deze week de beurt aan VCH.
Afgelopen woensdag speelden de heren van Unitas thuis tegen de heren van VCH uit Hoofddorp. Met de ontnuchterende ervaring van vorig jaar , hoopt Unitas dat het nu allemaal beter zal gaan. De basis van Unitas bestond uit John van Scheppingen en Rick Samson als buitenaanvallers, Johan Samson en Hans Out als middenaanvallers, Robert van der Meer als diagonaalspeler en Jaap Wille als spelverdeler. Ricardo Angulo Vélez mocht de het telbord bedienen en Ruud Stark is geblesseerd.

VCH begon met de opslag, maar het was Unitas dat na korte tijd de touwtjes in handen kreeg. De passes lagen vrij goed en soms nog een beetje onzeker werden de punten 1voor1 binnengehaald. Er was bij VCH commotie over een afgekeurd punt, maar dat kon de Mijdrechtenaren niet deren. Via een time-out bij 16-11 en een spelerswissel bij 15-22 aan de kant van VCH, mocht Unitas de set uitspelen naar een 25-17 overwinning.
De tweede set begon slecht bij Unitas. Zo vlot dat Unitas in de eerste set voor kwam te staan, zo niet sneller keken de Mijdrechtenaren tegen een forse achterstand aan. Door onder andere een goede opslagbeurt van VCH maakten het voor Unitas lastig. In deze set waren de Unitas aanvallen niet goed- en ' uitgekookt' genoeg. Time-outs, bij 9-15 en 13-19, waren nodig om de neuzen weer dezelfde kant op laten wijzen. Helaas heeft dat niet tot het juiste resultaat geleid. Unitas liep nog wel in, maar de set werd met 21-25 verloren.
In de derde set werd Robert gewisseld en Ricardo ingezet als buitenaanvaller, waardoor John als diagonaalspeler ingezet kon worden. Dit bleek een goede combinatie. Deze set verliep voorspoedig, ' geholpen' door VCH. Door goede service, -aanvallen en -reddingen aan de kant van Unitas, is VCH genoodzaakt bij de stand 9-3 een time-out te nemen. Unitas hield VCH goed onder druk waardoor ze bijna niet tot scoren kon komen. Uiteindelijk ging de set met 25-13 naar Unitas.
De vierde set is zo nodig een kopie van de derde set. Met een ongewijzigde opstelling ging Unitas op dezelfde voet door. Voor de toeschouwer was ook deze set leuk om naar te kijken. Met wederom een een aanvallend Unitas en helaas een onenigheid aan de kant van VCH, dat niet nodig was. De set werd door de Mijdrechtenaren glansrijk gewonnen met 25-12.
Een 3-1 overwinning brengt Unitas naar een tussentijdse eerste plaats.

Volgende week donderdag 15-oktober om 21:30 wordt Unitas bij het Uithoornse SAS'70 in sporthal De Scheg verwacht.
Zal het net zo'n spektakel worden?

Na de 4-0 gewonnen wedstrijd van vorige week tegen de heren van Spaarnestad, was het deze week de beurt aan VCH.Afgelopen woensdag speelden de heren van Unitas thuis tegen de heren van VCH uit Hoofddorp. Met de ontnuchterende ervaring van vorig jaar , hoopt Unitas dat het nu allemaal beter … Lees meer »