KDO geeft nacompetitie ticket in slotminuut knullig uit handen tegen GDA

Geplaatst op: 27 mei 2019

Na de riante 6-0 thuisoverwinning van vorige week tegen Stompwijk’92, reisde KDO afgelopen zondag vol vertrouwen af naar Den Haag. Tegen degradant GDA dienden de Kwakelaars allereerst zelf te winnen, waarna het afhankelijk was van de resultaten van respectievelijk ROAC, DOSR en RVC’33. Trainer Raymond de Jong in het Haagse stadsdeel Loosduinen beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Opvallend in het basiselftal was het feit dat Joris Kortenhorst startte ten koste van Sven Vlasman, die de afgelopen weken te weinig getraind had.

In de eerste helft had KDO duidelijk de overhand in de wedstrijd. Nadat er meerdere kansen onbenut bleven, wist Mathijs van Rijn in de 20e minuut alsnog de openingstreffer te maken. Een bekeken schot vanaf de zijkant ging via de binnenkant van de paal in het Haagse doel, 0-1. Hierna wist KDO een paar keer goed gebruik te maken van de ruimte achter de verdediging van GDA, maar verzuimde om een tweede treffer te maken. In de 38e minuut kwam GDA, die volgend seizoen niet meer op zondag zal spelen, uit het niets op gelijke hoogte. Een Haagse corner werd door de complete Kwakelse defensie gemist, waarna een verdediger van de thuisploeg de 1-1 wist binnen te koppen. De eerste bal tussen de Kwakelse palen was hiermee direct succesvol voor GDA. Met een gelijke stand gingen beide ploegen even later de rust in. Op de andere velden waren op dat moment de tussenstand gunstig, waardoor KDO alleen zelf nog maar hoefde te winnen in Den Haag om nacompetitie te spelen.

Na de rust bleef Joris Kortenhorst achter in de kleedkamer en kwam Sven Vlasman alsnog in het veld. De eerste kans in de tweede helft was echter voor GDA. De Loosduiners, die eerder dit seizoen met 0-2 zegevierde in De Kwakel, wisten alleen niet te scoren, dankzij sterk optreden van onze doelman Jesper Oudshoorn. In de 77e minuut wist KDO, in een matige tweede helft, alsnog op voorsprong te komen. Na een diepe bal op Jesse Stange, passeerde laatstgenoemde zijn tegenstander en vond Bart Hoving. Bart rondde vervolgens van dichtbij af en zette de 1-2 op het scorebord.  Rekening houdend met het scoreverloop op de andere velden was dit resultaat genoeg voor KDO om de 3e periode in de wacht te slepen. In de slotfase toonden de Kwakelaars veel werklust, maar kwam het voetballend steeds minder voor de dag. In de 85e minuut kwam KDO met de schrik vrij, toen een aanvaller van GDA 1 op 1 met doelman Jesper Oudshoorn naast schoot. In de slotminuut sloeg alsnog het noodlot toe in Den Haag. Een vrije trap op 18 meter van het doel belandde op de paal, waarna in de nastoot drie spelers van GDA de bal voor het intikken hadden. Dit gebeurde ook en de 2-2 viel, waardoor de wedstrijd in mineur eindigde voor de Kwakelse selectie en supporters.

Door deze late tegentreffer is de derde periode naar RVC’33 gegaan, die met 0-0 gelijkspeelde tegen ESTO. Bij een overwinning van KDO was het laatste nacompetitieticket naar ons gegaan, maar niets bleek minder waar deze middag. De Kwakelaars zijn uiteindelijk op de vierde plaats op de ranglijst geëindigd met 43 punten uit 26 wedstrijden.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Joris Kortenhorst (46e Sven Vlasman), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange.

Laatst bewerkt op: 27 mei 2019 05:29

Na de riante 6-0 thuisoverwinning van vorige week tegen Stompwijk’92, reisde KDO afgelopen zondag vol vertrouwen af naar Den Haag. Tegen degradant GDA dienden de Kwakelaars allereerst zelf te winnen, waarna het afhankelijk was van de resultaten van respectievelijk ROAC, DOSR en RVC’33. Trainer Raymond de Jong in het Haagse … Lees meer »