Verdiende overwinning voor Atlantis 4

Geplaatst op: 10 oktober 2011

Zaterdag 8 oktober ging het vierde team van korfbalvereniging Atlantis op bezoek bij EKVA in Almere. Vaste krachten Nicole Both en Marcel de Jong waren deze zaterdag afwezig. Ook trainer / coach Janneke van Ginkel kon er helaas niet bij zijn om haar team te steunen. Gelukkig was Niels Reurings bereid gevonden om het achttal te complementeren, zodat er precies vier om vier werd afgereisd naar Almere. Het door Florist gesponsorde vierde wist in dit eerste deel van deze veldcompetitie helaas nog geen enkel punt te behalen. Vaak heeft dit jonge team nog wat moeite met het vinden van de korf en het afmaken van de gecreëerde kansen. De doelstelling voor deze wedstrijd was dan ook om meer te scoren dan het tot nu toe gescoorde gemiddelde van vijf doelpunten per wedstrijd.

Het eerste verdedigingsvak - gevormd door aanvoerster Nathalie Valentijn, Christa Zeldenthuis, Niels Reurings en Alexander Beeloo - maakte het de aanval van EKVA meteen flink moeilijk. Door een snelle onderschepping en goed samenspel werd de bal vervolgens naar het aanvalsvak gebracht. Waar het Floristteam normaliter nogal moeite heeft met scoren, wist het aanvalsvak met Laura Kentrop, Anita Wolvers, Carel Beijeman en Maarten van Diemen binnen enkele minuten tot scoren te komen. Carel scoorde een mooi schot van afstand. Hierna was het Maarten die de score wist uit te breiden naar 0-2. Helaas kwam Carel na dit schitterende begin zeer ongelukkig ten val en moest hij het veld geblesseerd verlaten. Omdat er geen reserves mee waren, zat er voor het Floristteam niets anders op dan met zeven man / vrouw keihard door te knokken. De 0-2 voorsprong smaakte naar meer en als er al punten gepakt konden worden, dan was het wel vandaag! EKVA wist nog wel terug te komen tot 2-2, maar de drie overgebleven vakgenoten van Carel liepen de longen uit hun lijf tegen de vier spelers van EKVA. Ze wisten zelfs nog tweemaal tot scoren te komen, waardoor men met een 2-4 voorsprong de rust inging.

Iedereen was vol overtuiging en strijdlust. "Deze ploeg kunnen we hebben", was de gedachte die overheerste. Dingen als afvangen en het uitbrengen van de bal naar de aanval, wat in voorgaande wedstrijden nog wel eens wat stroef verliep, gingen nu als een trein. Het vierde was meer dan vastbesloten om deze trein flink door te laten denderen.

Na rust was het echter EKVA dat direct wist te scoren, maar gelukkig wist Nathalie met een schot de marge weer te vergroten naar twee doelpunten. Zo kwam de stand op 3-5. Het vak met de drie Atlantisspelers liet zich niet uit het veld slaan. Ondanks het uitvallen van Carel knokten ze voor wat het waard was. Door zeer goed en scherp verdedigingswerk van het andere vak hadden zij voldoende tijd om aan te vallen en rustig de score uit te breiden. Hoogtepunt van de tweede helft was toch wel de actie van Maarten die het in zijn eentje opnam tegen twee heren van EKVA en deze beiden het nakijken gaf. Zijn doorloopbal die uit deze actie voortkwam ging helaas net mis, maar Maarten wist deze ook nog eens zelf af te vangen.

Uiteindelijk werd EKVA met 5-8 verslagen en dat met maar zeven spelers van Atlantis tegen acht spelers van EKVA. Een prestatie om trots op te zijn!

De Florist equipe bedankt invaller Niels voor zijn zeer positieve inbreng en nodigt u van harte uit om deze jonge, enthousiaste ploeg eens een keer te komen bewonderen in sporthal de Phoenix tijdens het komende zaalseizoen. De doelpunten in deze winstpartij kwamen op naam van Maarten (3x), Nathalie, Niels, Laura, Anita en Carel allen 1.

Zaterdag 8 oktober ging het vierde team van korfbalvereniging Atlantis op bezoek bij EKVA in Almere. Vaste krachten Nicole Both en Marcel de Jong waren deze zaterdag afwezig. Ook trainer / coach Janneke van Ginkel kon er helaas niet bij zijn om haar team te steunen. Gelukkig was Niels Reurings … Lees meer »