VLC
Aanstaande maandag: opening IkToon maand

Aanstaande maandag: opening IkToon maand


Geplaatst op: 27 mei 2019

Dit weekend is het zo ver: de start van de landelijke IkToon maand. De hele maand presenteert jong en oud zich met kunst en cultuur. Optredens van muziekverenigingen, workshops: ook Aalsmeer staat in juni in het teken van kunst voor iedereen. De IkToon maand wordt dit jaar onder het genot van een hapje en een drankje feestelijk geopend in De Oude Veiling, op maandag 3 juni.

Ook tijdens deze editie van IkToon organiseert Cultuurpunt Aalsmeer weer samen met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) de expositie Amazing Amateurs in de etalage. In diverse etalages in het centrum van Aalsmeer is de hele maand beeldende kunst van verschillende amateurkunstenaars te bewonderen. Deze kunstwerken verschillen van foto’s tot schilderijen tot beelden. Aanstaande maandag, om 17.00 uur, wordt de Aalsmeerse IkToon maand en daarmee deze expositie geopend. De opening vindt plaats in de foyer van De Oude Veiling (Marktstraat 19). Aansluitend wordt een wandeling gemaakt langs de kunstwerken in de etalages. Graag nodigen Cultuurpunt Aalsmeer en KCA u uit om hierbij aanwezig te zijn en samen het glas te heffen op de Aalsmeerse amateurkunst.

Meer IkToon

Naast Amazing Amateurs in de etalage is er meer op het gebied van IkToon te beleven. Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen op drie verschillende plekken meedoen met workshops van het Cultuurpunt. Of beeldend aan de slag in het Pop up Atelier, waar zij workshops zeefdrukken, graffiti, boetseren en 3D printen kunnen volgen. Voor jongeren is er een talentenavond op 7 juni en het festival Heatwave op 21 juni, waar rapper Snelle de hoofdact is. De IkToon-maand eindigt op zaterdag 29 juni met een grootse afsluiting in De Oude Veiling. In het hele pand zijn tal van activiteiten gepland, zoals optredens, workshops, lezingen en een verenigingsmarkt. Tevens worden de winnaars van de Amazing Amateurs-expositie deze middag bekendgemaakt.

 

Kijk voor meer informatie over de IkToon maand en het volledige programma op de website van het Cultuurpunt, www.cultuurpuntaalsmeer.nl

Laatst bewerkt op: 27 mei 2019 14:04

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aanstaande maandag: opening IkToon maand

Dit weekend is het zo ver: de start van de landelijke IkToon maand. De hele maand presenteert jong en oud zich met kunst en cultuur. Optredens van muziekverenigingen, workshops: ook Aalsmeer staat in juni in het teken van kunst voor iedereen. De IkToon maand wordt dit jaar onder het genot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: