Interclub bij UWTC in Uithoorn

Interclub bij UWTC in Uithoorn


Geplaatst op: 27 mei 2019

Zondag 2 juni hopen we weer veel jeugd wielrenners te ontvangen bij UWTC (sportpark Randhoorn) voor de interclub wedstrijd. 
Starttijden:
10.00 uur cat 1&2, 10.15 uur cat 3&4, 10.50 uur cat 5&6, 11.30 uur cat 7&nieuwelingen
Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.

 

Ronde van Nes aan de Amstel
Vrijdag 24 mei een drukte van belang in het pittoreske Nes aan de Amstel. Vier koersen die vlak achter elkaar van start gingen op het lange parcours van ruim 12 km en mooi gevulde deelnemersvelden. UWTC had alleen renners aan de start bij de amateurs/junioren koers. Sven Buskermolen, Tommy Oude Elferink, Menno van Capel, Bart de Veer en Bas de Bruin. Bij de eerste doorkomst zat Bas mooi voorin en pakte gelijk een premie mee in de sprint. Bij de 2e doorkomst hadden 2 renners een kleine voorsprong en probeerde vijf renners, waaronder Bart, aansluiting bij de koplopers te krijgen. Een ronde later (lees ongeveer 15 minuten later) bleek dat dit gelukt was en had de kopgroep van 7 man al een leuke voorsprong op het achtervolgende peloton. En dit wisten ze ook in de laatste 2 rondes vast te houden. In de laatste ronde was één renner weggesprongen op het smalle fietspad en hij wist dit de laatste 3 km ook vol te houden. Bart kwam leeg gestreden als 5e over de streep. Menno werd netjes 9e en hij werd op de voet gevolgd door Tommy (11e) en Bas werd 21e. Sven wist lang bij het peloton te blijven, maar moest ze toch laten gaan. Sven reed de wedstrijd netjes uit en werd 55e.

Interclub en open kampioenschap Texel
Zondag 26 mei is er voor het eerst een interclub op Texel verreden en hierna werd er gestreden om het open Kampioenschap van Texel. 
Bij de interclub wedstrijd deed alleen Jari Buskermolen mee namens UWTC. Jari deed het goed bij de jeugd maar mist nog wat ervaring en snelheid, maar reed netjes de wedstrijd uit. Het afgelopen seizoen combineerde Jari het wielrennen met voetballen. Maar Jari heeft besloten om de voetbal vaarwel te zeggen en zich nu volledig op het wielrennen te richten. Zijn doorzettingsvermogen is nu al prima, dus dat komt vast goed!
Bij het open kampioenschap stonden Ian vd Berg, Sven Buskermolen en Sjon vd Berg aan de start. En er werd vanaf het begin hard gereden. Sjon moest de eerste rondjes even op het tandvlees bijten, maar kon daarna goed mee komen. Ian en Sven reden attent voorin en controleerde mede de koers. Na een kwartier kreeg Sjon last van een onwillige contactlens en hierdoor kon hij de wedstrijd niet uitrijden.  Sven en Ian reden attent mee, probeerde te ontsnappen, maar dat lukte uiteindelijk niemand. Het werd dus een sprint van een uitgedund peloton. Ian werd knap 3e en Sven 6e.

Veteranen
Zondag 26 mei waren de UWTC veteranen Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh naar Gouda gereisd. In de 70+ wedstrijd ontstond er na 14 ronden een kopgroep van 3 renners met daarbij Guus Zantingh en zij namen een ruime voorsprong op het peloton. Met nog 2 ronden te gaan demarreerde Hans van Bavel uit Sint Anthonis uit de kopgroep en won de wedstrijd, 2e werd Piet Gruteke uit Rotterdam en Guus Zantingh finishte als 3e. Bij de 60+ kwam al vroeg een kopgroep van 6 renners met daarbij John Tromp en deze groep nam een ruime voorsprong. Met nog 7 ronden te gaan ontsnapte Bert Bakker uit Zaandam uit de kopgroep en won de wedstrijd, 2e werd Kees van Prooijen uit Den Haag. John Tromp eindigde als 5e. 

John Tromp reed donderdag op Nedereindseberg de 7e wedstrijd van het Joop van Nimwegen klassement en is daar 4e geworden. Halverwege de wedstrijd reden vijf man weg (Ron Paffen, Herman de Jong, Arie Blomberg, Lex Goudswaard en John Tromp) en dubbelden het peloton. Ned. Kamp. Paffen reed solo naar de overwinning. Arie Blomberg won spurt en werd 2e. Herman de Jong 3e, John Tromp met kramp 4e en Goudswaard 5e.

Laatst bewerkt op: 27 mei 2019 14:32

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Interclub bij UWTC in Uithoorn

Zondag 2 juni hopen we weer veel jeugd wielrenners te ontvangen bij UWTC (sportpark Randhoorn) voor de interclub wedstrijd.  Starttijden: 10.00 uur cat 1&2, 10.15 uur cat 3&4, 10.50 uur cat 5&6, 11.30 uur cat 7&nieuwelingen Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.   Ronde van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: