Feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training voor kinderen uit groep 2 en 3

Feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training voor kinderen uit groep 2 en 3


Geplaatst op: 27 mei 2019

De afgelopen tien weken kwamen kinderen uit de groepen 2 en 3 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op de Juliana basisschool in Wilnis, die ruimte beschikbaar stelde. De kinderen zijn samen met de trainers van stichting samen sterk voor kinderen aan de slag gegaan met zelfvertrouwen, goed omgaan met andere kinderen en opkomen voor jezelf.

De training werd feestelijk afgesloten met een diploma-uitreiking. Ouders, broers en zusjes, opa’s en oma’s waren van de partij. De kinderen hebben samen met de trainers verschillende oefeningen laten zien aan de gasten. Ook het sterk staan kwam aan bod. De kinderen wilden natuurlijk wel even zien of de gasten dat ook konden. Vervolgens mochten zij een gast uit het publiek halen en het spelletje achtervolger spelen. Daarbij ontdekte de gasten hoe je hoe je kunt zeggen waar je last van hebt, zodat een ander stopt en hoe je het weer goed kunt maken met elkaar. Tot slot speelde twee van de kinderen Sterk & Dapper, de toneeltypetjes, die tijdens de lessen ondersteunde bij het leren. Sterk & Dapper wilde heel graag meespelen en lieten zien hoe je dat op een sterke manier vraagt. De gasten deden aan alle oefeningen actief mee en de kinderen hadden veel plezier in het overbrengen van de kennis die zij hadden opgedaan in de training.

Toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De kinderen werden een voor een toegesproken en mochten het diploma in ontvangst nemen. Als aandenken ontvingen zij een symbolisch cadeautje, de sta sterk sleutelhanger, om niet te vergeten hoe sterk je bent!

Mirelle Valentijn, Astrid Millenaar en Jacqueline Toma, kijken terug op een geslaagde training: “Wat een heerlijke groep kinderen om mee te werken. Als je samen met anderen mag werken, aan het vergroten van je zelfvertrouwen en leren omgaan met lastige gevoelens en situaties, schept dat een bijzondere band”.

De training is opgenomen in het structurele aanbod groepstrainingen sociale vaardigheden en weerbaarheid voor basisschoolleerlingen, dat mede mogelijk gemaakt wordt door gemeente De Ronde Venen.

Dit schooljaar start op dinsdag 11 juni de training Stevige Stap voor aankomend brugklassers uit groep 8. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk voor het totale aanbod op www.cjgderondevenen.nl/weerbaarheidstrainingen of www.ssvk.nl

Laatst bewerkt op: 27 mei 2019 12:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training voor kinderen uit groep 2 en 3

De afgelopen tien weken kwamen kinderen uit de groepen 2 en 3 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op de Juliana basisschool in Wilnis, die ruimte beschikbaar stelde. De kinderen zijn samen met de trainers van stichting samen sterk voor kinderen aan de slag gegaan met zelfvertrouwen, goed omgaan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: