11-jarige Laura maakt kennis met burgemeester

11-jarige Laura maakt kennis met burgemeester


Geplaatst op: 28 mei 2019

De 11-jarige Laura van Luinen hoorde van haar moeder dat de nieuwe burgemeester van Uithoorn graag met zoveel mogelijk inwoners kennis wil maken. ,,Toen besloot ik hem een briefje te schrijven met de vraag of hij een keer wil kijken naar mijn atletiektraining op de AKU,” vertelt Laura glimlachend.
 
. ,,Zo’n leuke en lieve handgeschreven uitnodiging kan ik natuurlijk niet afslaan,” aldus burgemeester Pieter Heiliegers. Ietwat verlegen en giechelend schudt Laura net voordat de training begint de burgemeester de hand. ,,Wilt u een rondleiding,?”  vraagt ze hem. Dat wil de burgemeester heel graag. Tijdens de rondleiding wil hij alles van Laura en haar lievelingssport weten. Zoals hoe vaak Laura traint en wat haar favoriete onderdeel is. ,,Hoogspringen vind ik heel leuk,” zegt Laura. ,,Alhoewel ik het niet zo goed kan,” vervolgt ze bescheiden.
 

Vol enthousiasme
Na de rondleiding is het tijd voor Laura om met de training te beginnen. Ze begint samen met haar clubgenootjes met hoogspringen. Vol enthousiasme moedigt de burgemeester Laura aan. ,,Mooi hoor, Laura, goed gedaan!”

Haar ouders die maandagavond ook aanwezig zijn, bedanken de burgemeester hartelijk voor zijn bezoek. ,,Ontzettend leuk van hem dat hij op deze manier kennis wil maken met Uithoorn,” zegt moeder Inge.

Als de training bijna is afgelopen wil Laura de burgemeester nog even uitleggen wat de beste startpositie is voor een sprint (zie foto). Dat laat hij zich geen twee keer zeggen. ,,Laat maar zien,” lacht hij.

Laatst bewerkt op: 28 mei 2019 10:40

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

11-jarige Laura maakt kennis met burgemeester

De 11-jarige Laura van Luinen hoorde van haar moeder dat de nieuwe burgemeester van Uithoorn graag met zoveel mogelijk inwoners kennis wil maken. ,,Toen besloot ik hem een briefje te schrijven met de vraag of hij een keer wil kijken naar mijn atletiektraining op de AKU,” vertelt Laura glimlachend. . ,,Zo’n … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: