Gezellige en inspirerende 4e editie van Atelierroute KunstRondeVenen

Gezellige en inspirerende 4e editie van Atelierroute KunstRondeVenen


Geplaatst op: 28 mei 2019

Vele bezoekers uit De Ronde Venen (waaronder onze eigen burgemeester) en de regio konden door het mooie weer lekker op de fiets langs de 38 locaties die de atelierroute deze vierde editie telde. Misschien niet alle locaties, dat is wellicht wat veel. Maar wie tijdig een routegids bemachtigd had of de website bezocht had, óf was begonnen bij de startlocatie, Art Galerie Boven Verwachting, had wellicht al een lijstje met favorieten gemaakt om in elk geval dáár een kijkje te nemen. Fietsend langs wegen waar de grote borden met het logo van de atelierroute her en der nog duidelijk te zien was en aankomend op plekken waar vlaggen met datzelfde logo de bezoekers verwelkomden (op sommige locaties wel 300 op één dag!).

Verspreid over bijna alle woonkernen van De Ronde Venen waren liefst 75 kunstenaars te bezoeken. Sommigen exposeerden alleen, in een eigen atelier; anderen exposeerden samen, met twee of drie of soms wel met zes bij elkaar zoals in ‘De Kas’ (voorheen Tuincentrum Voortman) in Vinkeveen. Er waren – naast de reeds bekende locaties – meer nieuwe expositie-plekken gevonden zoals Tuincentrum De Huifkar in Mijdrecht en de Pastorie van de Heilige Antonius van Padua in De Hoef.

Op diverse locaties was, behalve van beeldende kunst in allerlei disciplines, ook te genieten van muziek, eveneens van zeer gevarieerde aard; van keltische harp tot klezmermuziek en van klassieke zang tot moderne DJ’s. Bij de beeldende kunst was ook veel nieuws te ontdekken. Naast de bekendere disciplines zoals schilderen en beeldhouwen waren er nu bijvoorbeeld exposanten met textielkunst, grote houtsculpturen, zeefdruk, art-journals en manga-tekeningen. Nieuw deze editie waren ook de zes gast-exposanten. Uitgenodigd op een locatie van een van de deelnemers en komend van buiten De Ronde Venen. Ook dit zorgde voor nog meer variatie in het aanbod.

Behalve muziek waren er meer activiteiten te zien en te beleven, vaak ook georganiseerd door de deelnemers zelf. Zo kon je een ontspannende stoel-massage krijgen bij IntoTuition in Mijdrecht of een auto beschilderen bij de Dorpsacademie in Wilnis en bij het ’t Oude Parochiehuis kon je bij De Inlijsteraar terecht voor inlijst-advies.

De organisatie had er in samenspraak met Stichting Tympaan De Baat ook voor gezorgd dat oudere en minder goed ter been zijnde inwoners toch konden genieten van de tentoongestelde kunstwerken. Diverse exposanten werden bezocht met een volle PlusBus.

In de twee weken voorafgaande aan de atelierroute, maar ook tijdens de route zelf, waren er overigens ook kunstwerken van exposerende kunstenaars te zien in de etalages van winkeliers in het Mijdrechtse dorpscentrum; een samenwerking tussen KunstRondeVenen en Shopping Mijdrecht.

Atelierroute KunstRondeVenen wordt mede mogelijk gemaakt door door vele donateurs en sponsors; grotere en kleinere. Die werden tijdens de feestelijke startavond in Art Galerie Boven Verwachting beloond met de inmiddels traditionele loterij waarmee zij kunstige prijzen (geschonken door diverse deelnemende kunstenaars) konden winnen.

Al met al een zeer geslaagde editie van dit tweejaarlijkse evenement en dus alle reden voor een vervolg in 2021!

Laatst bewerkt op: 28 mei 2019 17:45

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gezellige en inspirerende 4e editie van Atelierroute KunstRondeVenen

Vele bezoekers uit De Ronde Venen (waaronder onze eigen burgemeester) en de regio konden door het mooie weer lekker op de fiets langs de 38 locaties die de atelierroute deze vierde editie telde. Misschien niet alle locaties, dat is wellicht wat veel. Maar wie tijdig een routegids bemachtigd had of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: