Atlantis 1 pakt punt tegen koploper

Geplaatst op: 10 oktober 2011

Afgelopen zaterdag stond alweer het laatste thuisduel op het programma voor het door Rabobank gesponsorde eerste team van Atlantis. Hierin moest aangetreden worden tegen koploper Fiducia uit Vleuten dat tot dan toe zonder puntverlies de lijst aanvoerde. Atlantis had een mindere periode achter de rug en was dan ook vastbesloten er een goede wedstrijd van te maken. Met solide korfbal wist Atlantis een mooi gelijkspel af te dwingen. De wedstrijd eindigde in 9-9.

De afgelopen weken liep het wat minder goed bij Atlantis 1. Om het tij te keren was dan ook de opstelling deze week enigszins gewijzigd. In de aanval begonnen: Lisanne van Doornik, Sandra Gortenmulder, Mark Goverse en Alex van Senten. De verdediging werd gevormd door Masha Hoogeboom, Chantal Poolman, Jimmy de Koning en Jelmer Steen.

Dit bleek een goede zet te zijn, want de Rabobank formatie wist goed bij te blijven. Hoewel de bezoekers uit Vleuten het initiatief namen en tot een 0-3 voorsprong uitliepen, liet het vlaggenschip van Atlantis zich niet zomaar uit het veld slaan. De verdediging stond goed en met verzorgde aanvallen konden de Mijdrechtenaren weer aanhaken. Nog voor rust werd Tamara Gortenmulder in het spel gebracht voor Chantal Poolman om voor meer kracht in de rebound te zorgen. Met een stand van 4-5 op het scorebord kon Atlantis met een goed gevoel de kleedkamer in.

In de rust benadrukte coach Frits Bruintjes dat de ploeg vooral op dezelfde wijze door moest gaan. En dat deed ze ook, direct na rust werd de stand gelijkgetrokken naar 5-5. Even leek de Rabobank ploeg de aansluiting te verliezen: met nog een kwartier te spelen stond er een stand van 6-9 op het scorebord. Atlantis bleef echter goed doorgaan en vocht zich terug in de wedstrijd. In de laatste minuten kwam Jeroen Korver in het veld voor Alex van Senten. Met nog drie minuten te gaan bekroonde hij zijn invalbeurt door de 9-9 op het scorebord te zetten. Hierna volgde nog enkele angstige momenten, maar de ploeg uit Mijdrecht wist de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen en zo werden uiteindelijk de punten gedeeld. Een resultaat waar de Rabobank equipe zeer tevreden mee mag zijn.

Na deze wedstrijd kan met een goed gevoel richting het zaalseizoen gewerkt worden. Maar eerst staat er nog een buitenwedstrijd op het programma, en een belangrijke ook: volgende week zal in Kudelstaart hekkensluiter VZOD opzij gezet moeten worden. Bij winst heeft Atlantis een comfortabele marge van vijf punten, maar mocht er verloren worden dan wordt het nog spannend met een verschil van maar een punt.

Afgelopen zaterdag stond alweer het laatste thuisduel op het programma voor het door Rabobank gesponsorde eerste team van Atlantis. Hierin moest aangetreden worden tegen koploper Fiducia uit Vleuten dat tot dan toe zonder puntverlies de lijst aanvoerde. Atlantis had een mindere periode achter de rug en was dan ook vastbesloten … Lees meer »