001 - Homan Zonnepanelen
De Wegwijzer over zegenen

De Wegwijzer over zegenen


Geplaatst op: 29 mei 2019

Zondag 2 juni leidt prof. dr. G.C. den Hertog uit Apeldoorn beide dienst om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. Hij is een Nederlands theoloog en emeritus hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn.

In de morgendienst wordt Psalm 145 en Lucas 24:50-53 gelezen. ‘Mijn zegen heb je’, zeggen mensen wel eens. Daarmee bedoelen ze dat degene tegen wie ze het zeggen zijn gang kan gaan. Maar zegen heeft in de Bijbel een heel andere betekenis. Zegen wil zeggen dat God je genadig is en nabij. Als Jezus na zijn sterven en opstanding naar de hemel gaat zegent Hij zijn leerlingen. En zij zegenen nu God, dat wil zeggen: ze brengen in hun woorden, gebeden en zingen tot uiting dat ze dankbaar zijn voor Gods genade en daaruit leven.

In de middagdienst komt de Schriftlezing uit Hebreeën 12:1-14. Hoe lopen we de marathon van het leven? Marathon lopen is vandaag populair. Maar het is ook zwaar. Er zijn momenten dat je het het liefst zou opgeven. De bijbelschrijver vergelijkt het leven van een christen met een marathon. Hij bemoedigt hen ermee dat er onderweg als het ware gelovigen uit vroeger tijden klaar staan om je te helpen het vol te houden. Hij spoort ze ook aan overbodige ballast weg te gooien. En vóór je uit gaat Jezus, die de bodem onder je leven is en jou belooft dat je niet in elkaar zakt.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Wegwijzer over zegenen

Zondag 2 juni leidt prof. dr. G.C. den Hertog uit Apeldoorn beide dienst om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. Hij is een Nederlands theoloog en emeritus hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. In de morgendienst wordt Psalm 145 en Lucas 24:50-53 gelezen. ‘Mijn zegen heb je’, zeggen mensen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: