De Week van De Jonge Mantelzorger: Theatervoorstelling ‘What if’ … in Mijdrecht

De Week van De Jonge Mantelzorger: Theatervoorstelling ‘What if’ … in Mijdrecht


Geplaatst op: 3 juni 2019

‘Wat als’ … Wat als jij 11 jaar oud bent en jij dagelijks eten voor je moeder kookt, in plaats van andersom? Wat als jij in de gaten houdt dat je vader niet teveel drinkt, in plaats van andersom? Wat als jij na school niet af kunt spreken met leeftijdsgenoten omdat je voor je zieke broertje moet zorgen? Wat dan?

Op 20 juni speelt Theatergroep Bint de dynamische voorstelling ‘What if’ in de aula van het VLC in Mijdrecht om 15:30 uur tot 17:15 uur.

Speciaal voor jongeren in de leeftijd tussen 10 en 15 jaar oud. 

Misschien zorg je zelf voor iemand of help je zorgen, of maak je je zorgen. 
De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van jongeren en gratis te bezoeken.

‘What if ...’ laat zien hoe het kan zijn als je op jonge leeftijd opgroeit in een gezin waar iemand extra zorg nodig heeft.

De voorstelling maakt jongeren bewust van dilemma’s en zorgen waarmee jongeren die voor iemand (helpen) zorgen te maken krijgen. Jongeren die voor iemand zorgen worden Jonge Mantelzorgers genoemd.

Alle jongeren (mantelzorger of niet) in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar worden via dit persbericht uitgenodigd om naar deze voorstelling te komen. Na het theaterspel wordt met elkaar nagepraat. Rond 17:00 uur wordt de middag afgesloten.

Wanneer:donderdag 20 juni 2019
Tijd: 15:30–17.15 uur (na schooltijd) – Inloop vanaf 15:00 uur.
Plaats: Veenlanden College Mijdrecht – in de Aula     
Voor wie: Alle jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar
Aanmelden: Stuur een mail aan: mantelzorg@stdb.nl met je naam.
Om te weten hoeveel bezoekers er verwacht worden moet je je wel even aanmelden.

De voorstelling is gratis te bezoeken.

Het is mogelijk om een ouder of vriend(in) mee te nemen naar de voorstelling. Vermeld dan bij de aanmelding even met wie je komt.

Voor jongeren uit Abcoude en Baambrugge is er de mogelijkheid om met een busje naar Mijdrecht en naar Abcoude gebracht te worden. Wil je hier gebruik van maken, meld dit dan bij de aanmelding.

Over Jonge Mantelzorgers
Van 3 t/m 9 juni 2019 is de Week Van De Jonge Mantelzorger Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor meer er- en herkenning van Jonge Mantelzorgers.

MantelzorgNL hanteert een brede definitie van een Jonge Mantelzorger: Thuiswonende die samen woont met een ziek gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn, maar ook een ander gezinslid, zoals opa of oma. Er kan sprake zijn van een lichamelijke ziekte of handicap, een psychische ziekte of verslavingsproblematiek, of van een verstandelijke beperking. Het gaat om kinderen en jongeren tot ongeveer 24 jaar.

Eén op de vier jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger.
Kinderen die opgroeien met zorg zijn in vergelijking tot hun leeftijdsgenoten eerder zelfstandig en leren al vroeg praktische vaardigheden. Toch overheersen de negatieve gevolgen op korte en lange termijn: Ze hebben meer opgroei- en opvoedproblemen, meer lichamelijke en emotionele klachten en ze doen op latere leeftijd vaker een beroep op de (geestelijke) gezondheidszorg.

De voorstelling wordt aangeboden door Jongerenwerk en Mantelzorg De Ronde Venen van Tympaan-De Baat, Kwadraad en het Centrum voor Jeugd en Gezin en gemeente De Ronde Venen.

Laatst bewerkt op: 3 juni 2019 07:22

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Week van De Jonge Mantelzorger: Theatervoorstelling ‘What if’ … in Mijdrecht

‘Wat als’ … Wat als jij 11 jaar oud bent en jij dagelijks eten voor je moeder kookt, in plaats van andersom? Wat als jij in de gaten houdt dat je vader niet teveel drinkt, in plaats van andersom? Wat als jij na school niet af kunt spreken met leeftijdsgenoten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: