BlomBlom Mijdrecht
Nieuwe expositie en workshops in galerie Geméén-Goed

Nieuwe expositie en workshops in galerie Geméén-Goed


Geplaatst op: 3 juni 2019

Zaterdag 8 juni vindt in galerie Geméén-Goed te Abcoude vanaf 14.00 uur de vernissage plaats van de nieuwe expositie Approved Material met schilderijen van Elianne Groenhart en Ineke van de Water. Men kan dan beide kunstenaars ontmoeten, die u graag tekst en uitleg geven over hun inspiratie bronnen, hun werk en de keuze voor het gebruik van uiteenlopende materialen daarbij.

De galerie is gevestigd in het centrum van Abcoude en maakt deel uit van het ProofPlus+ shop-in-shop concept in de oude plusmarkt (Hoogstraat 12). Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kunstenaars vrijdag 7 en donderdag 13 juni op deze fijne locatie Mixed media-schilder workshops organiseren. Wilt u deelnemen, meer informatie via:  kunst@gemeen-goed.nl 

Elianne Groenhart begint doorgaans uit het niets en dan kan het zomaar iets spannends worden. Soms alleen met verf, maar meestal ook met materialen zoals pigment, gips, houtskool en andere vondsten. Haar werken worden ook wel materieschilderijen genoemd. Elianne daarover “. Als ik schilder is het alsof ik steeds opnieuw op ontdekkingsreis ben. Ik raak geïnspireerd door de beelden om mij heen, zoals water, lucht en natuur. Maar ook laat ik mij regelmatig inspireren door design en andere culturen. Een abstracte benadering heeft meestal mijn voorkeur, omdat er dan vaak iets te raden blijft, waardoor een schilderij doorgaans aan meerwaarde wint. Je kunt er altijd weer iets nieuws in blijven zien, wat elke ontdekkingsreis speciaal maakt.”

Ineke van de Water haar schilderijen typeren zich als geabstraheerd realisme. Ineke daarover: "Door de gekozen materialen komen mijn beeltenissen tot leven. De techniek van mixed media geeft een oneindige inspiratie om de wereld om je heen op canvas te creëren". Zij koos na haar opleiding aan de Hogeschool der Kunsten voor schilderen. Om zich nog beter te ontwikkelen volgde ze de School voor Beeldende Kunsten in Brussel. Tijdens haar leven in diverse landen, zoals Curaçao, Denemarken, Brussel, London en Singapore deed ze inspiratie op voor haar werk en exposeerde ze inmiddels voor een wereldpubliek.

De expositie is van 1 t/m 30 juni te bezoeken. Naast een galerie en een coffeecorner,  zijn er o.a. shops met designer vintage meubelen, een naaistudio, een barbier, , bijouterieën, nagelstudio, natuurlijke wol producten en massage-wimper extensions en voetverzorging salon te vinden.

U bent van harte welkom op woensdag tot en met vrijdag van 10-18.00 uur, zaterdag en elke laatste zondag van de maand tot 17.00 uur en natuurlijk zondag 23 juni tijdens het Zomertuinfestival met een eigen programma. Kom gezellig een keer langs.


Laatst bewerkt op: 3 juni 2019 10:04

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe expositie en workshops in galerie Geméén-Goed

Zaterdag 8 juni vindt in galerie Geméén-Goed te Abcoude vanaf 14.00 uur de vernissage plaats van de nieuwe expositie Approved Material met schilderijen van Elianne Groenhart en Ineke van de Water. Men kan dan beide kunstenaars ontmoeten, die u graag tekst en uitleg geven over hun inspiratie bronnen, hun werk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: