001 - Tuimarkt

Milieudienst controleert propaantanks bij particulieren in Abcoude en Baambrugge


Geplaatst op: 7 oktober 2011


De Milieudienst Noord-West Utrecht controleert de komende maanden alle propaantanks bij particulieren in Abcoude en Baambrugge. De controles vinden plaats vanaf 6 oktober 2011.


Propaantanks vallen onder het landelijke Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer. Volgens dit besluit moet de tank worden gemeld bij de gemeente, in dit geval bij de milieudienst.

De milieudienst kijkt of de tank is gemeld en of de tank en het leidingwerk voldoen aan de voorschriften in het besluit. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of er een geldig keuringscertificaat is voor de tank en voor het leidingwerk. De aansluitingen in het leidingwerk en op de tank worden gecontroleerd op lekdichtheid.

Ook de plaats van de tank wordt getoetst. Er moet voldoende afstand zijn tot de erfscheiding (5 meter), de eigen woning en schuurtjes op het eigen terrein (7,5 meter) en andere woningen (verschillende afstanden mogelijk). Met aanvullende voorzieningen, zoals een aanrijdbeveiliging of een brandmuur, wordt in sommige gevallen een kleinere afstand toegestaan. De tank moet goed bereikbaar zijn voor bediening, onderhoud en bij calamiteiten en vrij zijn van begroeiing en obstakels.

De gebruikers van propaantanks worden telefonisch benaderd voor een afspraak voor de controle. Ook zullen controles plaatsvinden zonder afspraak als de gebruiker/bewoner thuis is of wordt bij afwezigheid een terugbelverzoek achtergelaten. Bij de controle moet de gebruiker aanwezig zijn.

De inspecteurs beschikken over een legitimatiebewijs van de Milieudienst Noord-West Utrecht.

Voor informatie over de controles van de propaantanks kunt u contact opnemen met de heer J. Stoof van de Milieudienst Noord-West Utrecht via telefoonnummer 0346 26 06 45 of e-mail naar j.stoof@milieudienstnwu.nl. Voor algemene informatie over de milieudienst kunt u de site www.milieudienstnwu.nl raadplegen.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Milieudienst controleert propaantanks bij particulieren in Abcoude en Baambrugge

De Milieudienst Noord-West Utrecht controleert de komende maanden alle propaantanks bij particulieren in Abcoude en Baambrugge. De controles vinden plaats vanaf 6 oktober 2011. Propaantanks vallen onder het landelijke Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer. Volgens dit besluit moet de tank worden gemeld bij de gemeente, in dit geval bij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: