Interclub bij UWTC in Uithoorn

Interclub bij UWTC in Uithoorn


Geplaatst op: 3 juni 2019

Zondag 2 juni mochten we weer een hoop enthousiaste kinderen en ouders ontvangen bij UWTC voor de interclub wedstrijd. En met het prachtige weer was het geen straf om langs de baan te staan. De start en stempelpost van de dorpentoertocht zorgde voor extra drukte bij UWTC.
Bij cat 1+2 maakte de 8-jarige Mart Karens uit Nieuwkoop zijn debuut. De winst ging naar Daan Baak van WV Avanti, 2e Daan Pouwels van HSV de Kampioen, 3e Coco van Essen van ASC Olympia. De UWTC-ers Mart Karen werd 8e en Tom Derogee 9e.
Bij cat 3+4 was er een kopgroep van 4 man en zij streden om de podiumplaatsen. In de eindsprint was Lieke Huizink van de Hoornse ren en toerclub net even sterker dan haar clubgenoot Stijn Vlieland. Derde werd Mika Houtenbos van Westfrisia. Ook hier hadden we een debutant voor UWTC, de 9-jarige Alexander Mosk uit Kudelstaart reed zijn eerste wedstrijd! En Alexander werd heel netjes 9e. Mike Knook werd 10e. 
De meeste deelnemers stonden aan start bij cat 5+6. Zevenentwintig renners maakte er een mooie wedstrijd van. De winst ging naar Maaike Zoetmulder van HSV de Kampioen en haar clubgenoot Rik Rozenburg pakte de 2e plaats, Djai Denneboom van WTC de Amstel werd derde. UWTC lid Jasmijn Wiegmans rijdt niet zoveel wedstrijden, maar zij kon zich goed staande houden in de grote kopgroep. Jasmijn finishte als 10e, netjes hoor! Jari Buskermolen komt nog wat snelheid tekort, maar het is wel een doorzetter. Dus dat komt in de toekomst vast wel goed. Jari werd 26e.
Bij cat 7+nieuwelingen hadden we zelfs een deelnemer uit Zwolle aan de start staan! UWTC lid Mike Derogee had de laatste weken al mooie uitslagen gereden bij het 5-banen toernooi en was vandaag ook gebrand op een mooie uitslag. Hij zat er dan ook bij toen er, al vroeg in de wedstrijd, een kopgroep van 4 man ontstond. En Mike had weer een vlammende eindsprint in de benen: WINST! Brent Vos van WV Noord-Holland moest genoegen nemen met de 2e plaats en Thomas Krijgsman van DTS werd 3e. UWTC lid Rens Grömmel kwam een paar cm te kort om de laatste beker, voor de 5eplaats,  in ontvangst te nemen, Rens werd 6e en Lars Hopman finishte als 12e.


Wageningse Muur
Zaterdagavond stonden vier leden van UWTC aan de start van de zware wedstrijd in Wageningen, Jeroen Breewel, Bart de Veer, Bas de Bruin en Menno van Capel. Een rondje van bijna 3 km, waar het op de dijk nog zwaarder was dan op de beklimming van  ‘de Muur’. En op de dijk werden nog hogere snelheden behaald dan tijdens de afdaling. Bart had een maximale snelheid van 62 km/uur op de dijk! Tijdens de koers ontstond een kopgroep van 8 man. Onze mannen hadden de beslissende slag echter gemist en zaten in de achtervolgende groep. Na ongeveer 1 uur koers moest Menno de groep laten gaan. Het koste zoveel kracht om er op de dijk bij te blijven. De kopgroep wist de voorsprong tot het eind te behouden. Jeroen Breewel won de sprint van het flink uitgedunde peloton, 9e, Bas werd 22e en ook Bart scoorde nog net een envelop met prijzengeld, 30e. Menno werd 52e.


Veteranen
Zaterdag 1 juni hebben de UWTC renners Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh hun veteranen wedstrijd op het wielerparcours in Amsterdam/Sloten gereden. Bij de 70+ waren er enkele uitlooppogingen, maar deze hielden niet lang stand. Met nog 5 ronden te rijden waagde Hans van Bavel uit Sint Anthonis een poging en het lukte hem met een kleine voorsprong voorop te blijven en hij won de wedstrijd. Guus Zantingh won de spurt van het peloton voor de 2e plaats en Leen Blom finishte als 7e. 
In de 60+ wedstrijd was Bert Bakker actief, maar kreeg niet de ruimte om te ontsnappen. Uit een massa spurt moest de winnaar komen en dat werd de kampioen van Nederland Ron Paffen uit Milsbeek, 2e werd Hans Lap uit Hendrik Ido Ambacht. John Tromp klasseerde zich in de eindspurt naar een 4e plaats.

Laatst bewerkt op: 3 juni 2019 21:07

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Interclub bij UWTC in Uithoorn

Zondag 2 juni mochten we weer een hoop enthousiaste kinderen en ouders ontvangen bij UWTC voor de interclub wedstrijd. En met het prachtige weer was het geen straf om langs de baan te staan. De start en stempelpost van de dorpentoertocht zorgde voor extra drukte bij UWTC. Bij cat 1+2 maakte … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: