001 -Family

Zaklampen en kaarslicht: stroomstoringen teisteren Amstelhoek


Geplaatst op: 7 oktober 2011

De inwoners van Amstelhoek kijken er al niet meer van op, de zoveelste stroomstoring. De kaarsen worden weer tevoorschijn gehaald en het improviseren begint.

Donderdagnacht was het weer raak. Grote delen van de wijk zaten tot ver in de ochtend zonder stroom. We spraken een, ongeschoren, buurtbewoner. "Koud douchen is natuurlijk geen pretje, maar dat overleef je nog wel. Wat wel vervelend is, is dat we iedere keer weer de inhoud van de diepvries en de koelkast kunnen weggooien."

Over de oorzaak van de regelmatige storingen kunnen de bewoners alleen maar gissen. "Het is vaak raak als het hard heeft geregend, zoals gisteren. Maar het kan ook liggen aan de verzakking van de grond. Net als veel plaatsen in De Ronde Venen zakt ook de grond in Amstelhoek met vele centimeters per jaar."

Bij het uitgevallen stoplicht in Amstelhoek op de N201 ontstond een kleine verkeerschaos. Voor inwoners uit het gewoonlijk rustieke dorpje was het lastig invoegen in het drukke verkeer tussen Uithoorn en de A2.

Van netbeheerder Stedin horen de bewoners van de geplaagde buurt helemaal niets. "Een schadevergoeding na al die toestanden zou gepast zijn, maar we hebben nog niet een simpel briefje gehad waaruit alleen maar blijkt dat ze het vervelend voor ons vinden."

Afgelopen zomer leek er eindelijk wat te gebeuren. De Mennonietenbuurt en delen van de Tymon van Hiltenstraat werden opengebroken en werkploegen waren druk in de weer. Het heeft kennelijk niet tot iets geleid.

De inwoners van Amstelhoek wachten af

Reactie Stedin:
Woordvoerder Stassen van Stedin bevestigt het giswerk van de bewoners: "In het gebied Amstelhoek - De Hoef is sprake van oude kabels. Die hebben meer last van grondwerking en heftige regenval. Verbindingsstukken kunnen los raken. Bovendien is er sprake van zure grond, waardoor storingen worden versterkt."

De precieze oorzaak van de storing in Amstelhoek, die circa 500 huishoudens trof vanochtend, is inmiddels ook bekend, het betrof een zwakke kabel aan de Ruigekade van 300 meter. De tweede storing, van 8 tot kwart voor tien in De Hoef, werd veroorzaakt door de dijkwerkzaamheden aldaar, waarbij een kabel werd geraakt.

Stedin geeft verder aan dat afgelopen zomer een aanvang is genomen met het vervangen van 40 kilometer oude kabel. De eerste 10 kilometer zijn inmiddels vervangen, de komende twee jaar is de volgende 30 kilometer aan de beurt. Alle grondeigenaren hebben toestemming gegeven, op één na, waardoor het proces nog vertraging kan oplopen.

Stedin geeft verder aan dat de presentatie van haar plannen voor De Ronde Venen afgelopen woensdag aan de gemeente niet door ging, vanwege de lokale bestuursperikelen. Via de website van de gemeente worden inwoners op de hoogte gehouden.

Richtlijnen voor compensatie (bij storingen langer dan 4 uur) kunnen via de website van stedin worden gevonden: www.stedin.net. Vergoedingen worden automatisch uitgekeerd via de energierekening.

Zie ook: www.0297-online.nl/nieuws/14732

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: www.petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zaklampen en kaarslicht: stroomstoringen teisteren Amstelhoek

De inwoners van Amstelhoek kijken er al niet meer van op, de zoveelste stroomstoring. De kaarsen worden weer tevoorschijn gehaald en het improviseren begint.Donderdagnacht was het weer raak. Grote delen van de wijk zaten tot ver in de ochtend zonder stroom. We spraken een, ongeschoren, buurtbewoner. "Koud douchen is natuurlijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: