Albertine van Vliet aan de slag in De Ronde Venen


Geplaatst op: 6 oktober 2011

Albertine van Vliet is deze week aan de slag gegaan als waarnemend burgemeester van De Ronde Venen. Het terugbrengen van rust en stabiliteit na een hectische periode ziet ze als een van haar belangrijkste taken.

Mevrouw Van Vliet is maandag door Commissaris van de Koningin Roel Robbertsen tot waarnemend burgemeester benoemd. De afgelopen dagen heeft zij kennis gemaakt met de organisatie en de fractievoorzitters, woensdagavond 5 oktober vervulde zij voor het eerst haar rol als voorzitter van de gemeenteraad van De Ronde Venen.

Albertine van Vliet vindt het belangrijk dat de rust weer terugkeert in de gemeente. ,,De Ronde Venen heeft een paar ingrijpende weken achter de rug, waarin twee bestuurders hun functies hebben neergelegd. Ik vind het van groot belang dat de bestuurlijke rust terugkeert en dat we ons weer geheel kunnen concentreren op de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden. De ervaring die ik heb opgedaan in vorige functies zal daarbij goed van pas komen. Op die manier wil ik er ook voor zorgen dat mijn opvolger een goede start kan maken.''

Mevrouw Van Vliet vervult de functie van waarnemend burgemeester tot eind november. De verwachting is dat dan de nieuwe burgemeester voor De Ronde Venen wordt geïnstalleerd. Van een trendbreuk met haar voorganger zal geen sprake zijn. ,,Ik treed voor een belangrijk deel in de voetsporen van Marianne Burgman. Zij is ruim negen jaar burgemeester geweest en heeft zich in die periode met hart en ziel voor deze gemeente ingezet."

Albertine van Vliet-Kuiper (59) was van 2000 tot 2010 burgemeester van de gemeente Amersfoort. Daarvoor was zij onder andere dijkgraaf van het waterschap Veluwe. Ook heeft zij enige jaren voor D66 in de gemeenteraad gezeten van Apeldoorn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Albertine van Vliet aan de slag in De Ronde Venen

Albertine van Vliet is deze week aan de slag gegaan als waarnemend burgemeester van De Ronde Venen. Het terugbrengen van rust en stabiliteit na een hectische periode ziet ze als een van haar belangrijkste taken. Mevrouw Van Vliet is maandag door Commissaris van de Koningin Roel Robbertsen tot waarnemend burgemeester … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: