Kinderboekenweek bij De Pijlstaartschool koninklijk van start


Geplaatst op: 6 oktober 2011

Vinkeveen - Woensdagmorgen 5 oktober stond OBS De Pijlstaart in Vinkeveen in het teken van de kinderboekenweek. Het thema van de kinderboekenweek is ‘Superhelden! - over dapper durven zijn'.

Vol verwachting zaten de bijna 300 leerlingen in de aula te wachten, hoe de spectaculaire opening dit jaar zou zijn. Tante Til was dit jaar uitgenodigd om het verhaal ‘De Prins op het witte paard' voor te lezen.
Het verhaal gaat over de prins die van zijn vader de kroon moet overnemen. Maar voordat hij de kroon kan overnemen moet hij trouwen! De prins gaat op zoek naar een vrouw. Zoals een prins dat hoort te doen, op het witte paard. Alle prinsessen zitten op hem te wachten, maar de arme prins doet steeds iets wat hun niet bevalt. Zo peutert hij in zijn neus, hij laat een wind, hij is een dierenbeul en heeft een stom paard. Na de zoveelste afwijzing begint hij toch wel te twijfelen. Zou er echt geen prinses zijn die hem hebben wil?

De leerkrachten hebben erg hun best gedaan om er een leuk ‘toneelstuk' van te maken. De rol van de Prins was weggelegd voor Meester Bert die dit dan ook vol overgave deed.

Donderdagavond 13 oktober wordt de kinderboekenweek op de Pijlstaartschool afgesloten met diverse activiteiten voor de onder- en bovenbouw en de traditionele voorleeswedstrijd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kinderboekenweek bij De Pijlstaartschool koninklijk van start

Vinkeveen - Woensdagmorgen 5 oktober stond OBS De Pijlstaart in Vinkeveen in het teken van de kinderboekenweek. Het thema van de kinderboekenweek is ‘Superhelden! - over dapper durven zijn'. Vol verwachting zaten de bijna 300 leerlingen in de aula te wachten, hoe de spectaculaire opening dit jaar zou zijn. Tante … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: