Vinkefest 2023

Dag van de Chemie van Koppers (voorheen CIndu) en Neville Uithoorn


Geplaatst op: 6 oktober 2011

Op zaterdag 22 oktober a.s. is er opnieuw de Dag van de Chemie bij Koppers en Neville Uithoorn. Alle gelegenheid om eens een kijkje in de keuken te komen nemen bij de chemische industrie. Hoe wordt inkt zwart? Waar komt hars vandaan en hoe wordt het verwerkt? De kans om antwoord te krijgen op deze vragen mag je natuurlijk niet missen! Vaak wordt er in onze samenleving kritisch gekeken naar de chemische industrie. Koppers en Neville willen graag de mogelijke onduidelijkheden bij je wegnemen.

Op initiatief van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie wordt deze ‘Dag van de Chemie' tweejaarlijks landelijk georganiseerd. Helaas moesten wij op 21 mei de dag uitstellen vanwege te weinig aanmeldingen. De dag van de Chemie wordt nu georganiseerd op zaterdag 22 oktober 2011. Dan wordt iedereen in de gelegenheid gesteld iets op te steken over diverse chemische processen. Niet alleen interessant maar ook leerzaam. Want heb je je wel eens afgevraagd waarmee het rubber van autobanden zwart wordt gekleurd en verstevigd? Of hoe lijm, drukinkten en verf worden gemaakt?

Het zijn normale producten in onze maatschappij. Niet iets om dagelijks over na te denken. Dat doen wij wel! En hoe we dat doen, laten wij graag zien op 22 oktober a.s.

Om 10.00 en 14.00 uur zijn er rondleidingen die door onze deskundigen gegeven worden en die alle vragen kunnen beantwoorden. Voor de jongeren (onder de 16 jaar onder begeleiding van een volwassene) is er een aparte rondleiding met activiteiten.
Opgeven kan heel gemakkelijk via onze website www.dagvandechemieuithoorn.nl of een mailtje aan info@dagvandechemieuithoorn.nl, of per telefoon 0297-545501.

Na aanmelding ontvangt ieder een toegangskaart met op de achterkant de regels voor het betreden van de plant. Lees deze a.u.b. goed door voordat je bij ons op bezoek komt!

Wij begroeten je graag op 22 oktober 2011!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dag van de Chemie van Koppers (voorheen CIndu) en Neville Uithoorn

Op zaterdag 22 oktober a.s. is er opnieuw de Dag van de Chemie bij Koppers en Neville Uithoorn. Alle gelegenheid om eens een kijkje in de keuken te komen nemen bij de chemische industrie. Hoe wordt inkt zwart? Waar komt hars vandaan en hoe wordt het verwerkt? De kans om … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: