Jongerenwerk organiseert Funday tijdens Nationale Buitenspeeldag

Jongerenwerk organiseert Funday tijdens Nationale Buitenspeeldag


Geplaatst op: 8 juni 2019

Het jongerenwerk organiseert jaarlijks de Funday in de verschillende kernen van De Ronde Venen. Een dag vol met activiteiten als: hindernisbanen, springkussen, levensgroot darten, pannakooi, rodeostier, kunst, live dj, hapjes en drankjes. Het doel is een leuke dag te organiseren voor kinderen en de wijk, om buurtbewoners samen te brengen en sport en spel te promoten. Hierbij sluiten we net als vorige jaar aan bij de Nationale Buitenspeeldag, toen met het NK stoepranden in samenwerking met Jantje Beton. Tevens is vorige jaar met de Funday aangesloten bij de Autocross Abcoude.

Dit jaar staat het Jongerenwerk De Ronde Venen met de Funday van 13.00-17.00 in de Dorpsstraat in Wilnis (kruising Raadhuisstraat – Dorpsstraat). Entree en deelname is zoals altijd gratis. In 2019 is de Nationale Buitenspeeldag en de Funday op woensdag 12 juni. Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

De dag is een echte actiedag met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat. Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Elke straat, buurt of school kan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.

De Nationale Buitenspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. De actie doet een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen. De actiecomités nodigen vertegenwoordigers van de gemeente uit om bij de actie aanwezig te zijn. De gemeente kan zo op een directe manier in gesprek komen met kinderen en ouders uit een buurt of straat. De problemen die kinderen en ouders in hun buurt of straat ervaren, kunnen dan besproken worden en er kunnen oplossingen en ideeën aangedragen worden.

Uit voorgaande buitenspeeldagen blijkt dat het contact dat op deze wijze gelegd wordt tussen buurten en gemeente vaak leidt tot aanpassingen en verbeteringen, bijvoorbeeld snelheidsbeperkende maatregelen, veilige oversteekplaatsen of gewoon meer speelruimte.


Laatst bewerkt op: 8 juni 2019 15:06

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jongerenwerk organiseert Funday tijdens Nationale Buitenspeeldag

Het jongerenwerk organiseert jaarlijks de Funday in de verschillende kernen van De Ronde Venen. Een dag vol met activiteiten als: hindernisbanen, springkussen, levensgroot darten, pannakooi, rodeostier, kunst, live dj, hapjes en drankjes. Het doel is een leuke dag te organiseren voor kinderen en de wijk, om buurtbewoners samen te brengen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: