Radio Aalsmeer zomert verder

Radio Aalsmeer zomert verder


Geplaatst op: 11 juni 2019

Kunst, cultuur, muziek en leuke evenementen. We zijn er weer bij deze week met de radio, zowel op lokatie als in onze eigen radiostudio. De avondvierdaagse komt voorbij, ‘DownTown Radio’ is er weer in aanloop naar 22 juni en ‘Blikopener Radio’ onderzoekt of er ook apps met een positieve invloed op kinderen bestaan.
 
Ik Toon maand in ‘That’s Life’
Jenny Piet en Wilbert Streng zijn er donderdag tussen 20.00 en 22.00 weer met hun maandelijkse radio lifestyle magazine. Heleen van Haaften van Stichting KCA en Andre Vulperhorst van het Cultuurpunt zijn er bij vanwege de Ik Toon maand en waarvan de Amazing Amateurs een onderdeel zijn. Verder Truus Oudendijk (journalist, columnist en tekstschrijver), spelen met taal is voor haar een feest. Natuurlijk ook het Flower Festival dit jaar bij de locaties Flower Art Museum en de Historische Tuin. Goos Bartels van het bestuur komt ons vertellen over dit kleurrijke schouwspel. En natuurlijk live muziek, deze keer harpiste Petra Rosa met niet alleen klassiek, maar ook jazz en pop. Kortom weer alles over kunst en cultuur. Radiotechniek verzorgd door Dennis Wijnhout.
 
Wandelen, bloemen en voetbal bij ‘Let’s Go’
Jonas en Laurens blikken vrijdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur terug op de avondvierdaagse. Jonas was vorige week bij het wandelfestijn in Kudelstaart en heeft daar veel deelnemers geïnterviewd. Met het schoolvoetbaltoernooi voor de deur besteden de mannen daar ook uitgebreid aandacht aan, maar ze gaan het ook hebben over het Flower Festival dat komend weekend in Aalsmeer plaatsvindt. Wat is er zoal te doen voor kinderen? En natuurlijk draaien ze weer veel gezellige muziek!
 
‘DownTown Radio’ bij botendag
DownTown Radio is zaterdag bij de Dag van je Leven botendag aanwezig, wat altijd een feestje is. Dennis en Ilse doen live verslag vanuit Jachthaven Kempers. Rinus blijft in de radiostudio om iedereen op de hoogte te stellen over de laatste nieuwtjes over DownTown Ophelia, want dit grote evenement vindt volgende week alweer plaats. Het radioprogramma wordt zaterdag om 13.00 uur al uitgezonden, gevolgd door ‘Weekendmagazine met Rinus’. Voor een keer omgedraaid in de programmering dus!
 
Apps positief voor kinderen? ’Blikopener Radio’ onderzoekt
Kunnen computerspellen ook een pósitieve invloed hebben op kinderen? Christian Batist bedenkt en ontwikkelt computerspellen en geeft ons zijn verhelderende visie. Zo heeft hij onder andere de app Perfect Earth Animals bedacht. Met die app kunnen kinderen digitale dierenkaarten verzamelen in natuurgebieden. Ben je op een bepaalde locatie, dan wordt een dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op je telefoon. Op die kaartjes staat leerzame info over de dieren en hun leefomgeving. Zeker 'blikopenend'! Verder praten we met columnisten over de nieuwste technologische snufjes. En ben je benieuwd of vrouwen beter beleggen dan mannen? Dan moet je even de uitzending van 10 juni terugluisteren. Te gast was beurscommentator Janneke Willemse, die de website www.blondjesbeleggenbeter.nl oprichtte. In dezelfde uitzending hield columniste Samira een pleidooi voor het verduurzamen van evenementen. Tot maandag, 18-19 uur, Blikopener Radio!
 
'Door de Mangel' ondervraagt elektricien Mark Dessi
Op Tweede Pinksterdag ontving het team van ‘Door de Mangel’ een vrachtwagenchauffeur die zich in zijn vrije tijd bezighoudt met techniek in de breedste zin des woords. Dave Strampel is bestuurslid van de Aalsmeerse Feestweek en is verantwoordelijk voor alles op technisch gebied. Niet zo lang gelegen heeft hij een maagverkleining ondergaan en is hij 70 kilo afgevallen. “Mijn hele leven is veranderd, is zal ook niet meer hetzelfde worden”, aldus de 258e gast, die zelfs in de feesttent is getrouwd. Na zijn middelbareschooltijd heeft Peter Dol hem onder zijn hoede genomen en monteerde hij meubels en verzorgde de techniek voor Fireball Drive-In, maar kwam Strampel uiteindelijk als chauffeur op een vrachtwagen terecht.  
 
Ook Dave heeft weer een nieuwe schakel aan de ketting toegevoegd. Komende maandag ontvangen presentatoren Mylène en Elbert Huijts om 19.00 uur de beste vriend van Dave. Als 259e gast schuift elektricien Mark Dessi aan in de studio. Mark onthoudt al zijn technische kennis in zijn hoofd. Dave is erg benieuwd hoe hij dat toch voor elkaar krijgt. Mocht je als luisteraar ook een vraag hebben voor Dessi, mail deze dan naar: info@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar de studio: 0297-325858.


Laatst bewerkt op: 11 juni 2019 08:52

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer zomert verder

Kunst, cultuur, muziek en leuke evenementen. We zijn er weer bij deze week met de radio, zowel op lokatie als in onze eigen radiostudio. De avondvierdaagse komt voorbij, ‘DownTown Radio’ is er weer in aanloop naar 22 juni en ‘Blikopener Radio’ onderzoekt of er ook apps met een positieve invloed … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: