Feestelijke opening schoolplein OBS Kudelstaart

Feestelijke opening schoolplein OBS Kudelstaart


Geplaatst op: 11 juni 2019

Vorige week vrijdag werd de opening van het vernieuwde schoolplein van OBS Kudelstaart gevierd met een klein feestje. De school had een aanvraag ingediend bij het Schipholfonds om het kleuterplein te moderniseren met nieuwe houten speeltoestellen, bomen en een buitenklas. Bestuursleden van het Schipholfonds Olga Vossen en Rolf Groot waren naar Kudelstaart gekomen met een cheque.

Na enkele plechtige woorden van directeur Mark van Leeuwen en ook Rolf Groot werd de spanning goed opgebouwd bij de bekendmaking van het bedrag dat OBS Kudelstaart kreeg. Tien kinderen uit de onderbouwklassen kregen een cijfer, punt of komma op een papiertje in hun handen en roetsjten ermee de gloednieuwe glijbaan af. Oudere leerlingen mochten ermee op een bankje gaan staan, waarna Rolf de kinderen in de juiste volgorde ging zetten. Hiermee werd zichtbaar dat het Schipholfonds maar liefst € 22.424,70 heeft gedoneerd aan de openbare basisschool in Kudelstaart.

Sportief bewegen stimuleren
Doel van het Schipholfonds is om in de buurt van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage te leveren om sportief bewegen te stimuleren. Naast algemene donaties steunt het fonds grote initiatieven door middel van een donatie die echt het verschil kan maken. De donatie aan OBS Kudelstaart is zo’n grote donatie.
Het fonds is in 1994 opgericht, op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol, met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Het fonds ontvangt hiervoor jaarlijks een schenking van de luchthaven.

Samenwerking Antoniusschool
In samenwerking met de naastgelegen Antoniusschool kreeg het grote schoolplein eerder al een metamorfose en nu hebben ook de kleinste OBS-leerlingen een prachtig schoolplein waar ze zich lekker op kunnen uitleven. Met giften van ouders, de ouderraad en de Rabobank en door de opbrengst van een sponsorloop kon er al een flink bedrag betaald worden, maar de school kwam nog veel geld tekort om alles te kunnen realiseren. Het Schipholfonds bracht uitkomst.

De groene schoolpleinen van het gebouw de Rietpluim zijn prachtig geworden. Ook de kinderen die in de buurt wonen maken hier dankbaar gebruik van.

Laatst bewerkt op: 11 juni 2019 10:43

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijke opening schoolplein OBS Kudelstaart

Vorige week vrijdag werd de opening van het vernieuwde schoolplein van OBS Kudelstaart gevierd met een klein feestje. De school had een aanvraag ingediend bij het Schipholfonds om het kleuterplein te moderniseren met nieuwe houten speeltoestellen, bomen en een buitenklas. Bestuursleden van het Schipholfonds Olga Vossen en Rolf Groot waren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: