Gemeenteraad en college werken samen bij oplossingen voor projecten


Geplaatst op: 6 oktober 2011

De gemeenteraad en het college van B en W van De Ronde Venen gaan nauw samenwerken om de gemeentelijke projectenportefeuille weer financieel gezond te maken.

De raad heeft het vertrouwen uitgesproken in het zittende college en zijn aanpak om de problemen, zoals die in het rapport van DHV worden gesignaleerd, het hoofd te bieden.
De gemeenteraad heeft woensdagavond in een extra raadsvergadering uitgebreid stilgestaan bij de conclusies van het DHV-rapport die begin september bekend zijn gemaakt. Uit onderzoek van het bureau, dat in opdracht van het college van B en W is uitgevoerd, blijkt dat het totaal van de grondexploitaties op grote ruimtelijke projecten naar beneden moet worden bijgesteld met een bedrag van ongeveer 15 miljoen euro. Om dit te beperken, zal de gemeente de opzet van projecten moeten aanpassen of projecten moeten schrappen. Een motie van D66 om een speciaal raadsoverleg in het leven te roepen werd unaniem aangenomen. Hierin zullen raad en college op een constructieve wijze samenwerken en naar oplossingen zoeken.

Burgemeester Burgman en wethouder Lambregts hebben vorige week naar aanleiding van het rapport besloten hun ontslag in te dienen. De vergadering werd daarom voorgezeten door waarnemend burgemeester Albertine van Vliet, die maandag door de Commissaris van de Koningin is benoemd. Zij zei met veel overtuiging haar benoeming te hebben aanvaard en hard te zullen werken aan het herstel van vertrouwen.

Alle fracties spraken in hun bijdragen waardering uit voor de inzet en het werk dat de twee vertrekkende bestuurders hebben verricht. Ook werd vertrouwen uitgesproken in het nu zittende college en de aanpak die zij hanteren. Binnen de gemeenteraad bestaat grote eensgezindheid om samen met het college oplossingen te zoeken voor de ontstane situatie.

Video: RTV Utrecht

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeenteraad en college werken samen bij oplossingen voor projecten

De gemeenteraad en het college van B en W van De Ronde Venen gaan nauw samenwerken om de gemeentelijke projectenportefeuille weer financieel gezond te maken. De raad heeft het vertrouwen uitgesproken in het zittende college en zijn aanpak om de problemen, zoals die in het rapport van DHV worden gesignaleerd, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: