Vinkefest 2023

De snoeiboot in Aalsmeer vaart weer uit


Geplaatst op: 5 oktober 2011

Op zaterdag 15 oktober en zaterdag 29 oktober 2011 vaart de snoeiboot weer uit om eilandeigenaren op de Westeinderplas de mogelijkheid te geven hun snoeihout gratis en op een verantwoorde manier af te voeren. Alleen snoeihout van recreanten wordt aangenomen.
Bedrijfsafval, zoals seringenhout -en kluiten, wordt niet geaccepteerd.

De tijden en locaties:
09.00 uur - 12.00 uur: Schuilhaven de Winkel aan de Grote Poelzijde
13.00 uur - 16.00 uur: Baggerdepot Otto aan de doorgang Grote Brug

Als de boot op de aangegeven tijd niet aanwezig is, dan is deze waarschijnlijk even aan het lossen, maar komt weer terug.

Begrip in Aalsmeer
De gemeente biedt de service van het ophalen van snoeiafval aan omdat zij graag wil (het is zelfs verplicht) dat eilandeigenaren het overhangend groen in de vaarwegen snoeien. In het najaar worden er daarom in het kader van de actie ‘Hou de vaarweg bevaarbaar' schouwrondes gehouden op het water. Particuliere eilandeigenaren kunnen hier aan meewerken door alle overhangend groen boven het water van de sloten en vaarwegen te snoeien en af te voeren naar de snoeiboot.

Voor bomen met een doorsnede van 15 cm of meer, gemeten op een hoogte van 1.30 meter, moet men een zogenaamde kapvergunning aanvragen. (Dit aanvraagformulier is te downloaden op www.aalsmeer.nl )

Voor meer informatie over de takkeninzameling en de snoeiboot kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de afdeling Handhaving, vaarwegbeheer tel. (0297) 387 788.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De snoeiboot in Aalsmeer vaart weer uit

Op zaterdag 15 oktober en zaterdag 29 oktober 2011 vaart de snoeiboot weer uit om eilandeigenaren op de Westeinderplas de mogelijkheid te geven hun snoeihout gratis en op een verantwoorde manier af te voeren. Alleen snoeihout van recreanten wordt aangenomen. Bedrijfsafval, zoals seringenhout -en kluiten, wordt niet geaccepteerd. De tijden Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: