001 -Brouwer Transport
Nieuwe organisatie Doen! Hart voor ouderen vervangt activiteiten Rode Kruis

Nieuwe organisatie Doen! Hart voor ouderen vervangt activiteiten Rode Kruis


Geplaatst op: 17 juni 2019

Twee jaar geleden werd in De Ronde Venen de stormbal gehesen. De aankondiging van het Rode Kruis om Taakveld twee op te heffen sloeg bij deelnemers en vrijwilligers in als een bom. De groep Handwerksters, deelnemers aan de telefooncirkel, de ouderen die met heel veel plezier aan de spelletjesmiddagen deelnemen en de huisbezoeken die een luisterend oor bieden, dreigden in de kou komen te staan. Drie vrijwilligers die sinds jaar en dag activiteiten leiden, lieten het niet zo ver komen. Samen met het plaatselijk bestuur werden mogelijkheden gezocht de activiteiten voort te zetten. Dat is gelukt, zoals deze krant enkele weken geleden al meldde.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd afgelopen woensdag een nieuwe start gemaakt. De nieuwe opgezette organisatie draagt de naam : “Doen! Hart voor ouderen”. De organisatie is aangehaakt bij de stichting Tympaan- De Baat die de poort wijd open heeft gezet en op die manier de nodige continuiteit kan bieden. Mieke Telder, directeur van de stichting benadrukte nog eens dat de activiteiten naadloos aansluiten bij die van haar organisatie. Blij is ze met de expertise die de dames Helma en Bianca inbrengen. Samen staan we sterk en dat is nodig omdat de vergrijzing van onze samenleving steeds verder doorzet.

Ook Marja Becker verantwoordelijk wethouder van De Ronde Venen sprak haar waardering uit over de vastberadenheid van de groep vrijwilligers die een aanzet hebben gegeven om tot dit initiatief te komen.

Doen nodigt u allen graag uit deel te nemen aan de activiteiten.

Dat kan onder nummer 0297-230 280 of mailen naar doen@stdb.nl.

Een woord van dank is er voor Ilse Oudheusden die met haar bedrijf Diffdesign belangeloos het logo, de huisstijl, de banner en de flyer heeft ontworpen.


Laatst bewerkt op: 17 juni 2019 10:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe organisatie Doen! Hart voor ouderen vervangt activiteiten Rode Kruis

Twee jaar geleden werd in De Ronde Venen de stormbal gehesen. De aankondiging van het Rode Kruis om Taakveld twee op te heffen sloeg bij deelnemers en vrijwilligers in als een bom. De groep Handwerksters, deelnemers aan de telefooncirkel, de ouderen die met heel veel plezier aan de spelletjesmiddagen deelnemen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: