Atlantis wint eindelijk een keer buiten

Geplaatst op: 17 juni 2019

15 juni was het eindelijk zo ver. De laatste wedstrijd van het seizoen waar door sommige spelers al heel lang naar werd verlangd. Het woord “korfbalmoe” is al vaak gevallen de afgelopen weken, maar het eerste mocht zich nog even één keer op richten om uberhaupt nog 1 overwinning binnen te halen dit 2de buiten seizoen. Janneke van Ginkel die sinds het zaalseizoen geblesseerd is zit het er maar elke week in te wrijven dat er zonder haar niet gewonnen wordt en dat moest even veranderen.

Tegenstander was ADOS uit Hoorn en waar voor Atlantis niks meer op het spel stond was het juist voor ADOS een Do or Die wedstrijd. Een punt halen kon genoeg voor de nummer 7 zijn om zich te handhaven, maar met gewoon een winst was het bijna wel zeker voor ze.

Na een grotendeels regenachtige dag brak bij de aanvang eindelijk het zonnetje door en konden we los gaan. Het duurde even voordat de wedstrijd werd geopend, maar na 5 minuten maakte Sander het openingsdoelpunt en dat was gelijk een goede aanzet voor meer. Na de gelijkmaker was het ook meteen 2x raak namens Maarten en Amy en werd het heft in handen genomen. Ik kan nu elk doelpunt gaan uittypen, maar we gaan het simpeler doen want de eerste helft was eigenlijk niet zo boeiend. Het was met rust 13-10 door doelpunten van: Sander 4x, Sharon 2x, Maarten, Amy, Joyce en Jeroen allen 1x.

Coach Arjan Baerveldt zette de door van Walraven B.V. gesponsorde groep weer op scherp wetende dat ADOS er alles aan zou doen om terug te komen. En tuurlijk geschiedde het ook zo in het begin. ADOS kwam namelijk gelijk terug naar een 13-12 achterstand en waar Atlantis vervolgens weer even een gaatje van 3 maakte was het zenuwslopend bij een stand van 19-19 met nog maar 5 minuten te gaan. (Doelpunten: Sharon 2x, Joyce, Jelmer, Lynn en Jeroen allen 1x)

Een laatste periode waar er discutabele beslissingen vielen die wel allemaal naar Atlantis toe gingen. Toch was het weer de ploeg uit Mijdrecht die de voorsprong nam door een doelpunt van de ingevallen Jelmer. Echter schoot de tegenstander ook gelijk weer de bal aan de andere kant er weer in zodat weer opnieuw het verschil gemaakt kon worden. Schot van Jeroen en weer 21-20. Strafworp tegenstander 21-21 en nog 2 minuten. Weer een afstand schot van Jelmer en dat moest toch voldoende zijn dan, maar nee met nog 1 minuut te gaan maakte ook op dit moment ADOS weer de o zo belangrijke treffer. Laatste aanval van Atlantis dan. Een overtreding van ADOS waardoor een vrije bal wordt toegekend. Jeroen legt aan en scoort en de wedstrijd wordt gelijk afgefloten. Atlantis wint op het nippertje, maar ADOS ligt eruit op het nippertje.

Het siezoen is eindelijk klaar en 2 maanden hoeft er even niet getraind en gespeeld te worden. Lekker, maar na het afgelopen seizoen waarin er 2x 4de werd geworden in zowel de veld als zaal competitie zal Atlantis volgend jaar meer willen met deze jonge en talentvolle groep. Wij wensen al onze supporters een heerlijke zomervakantie toe en wij zien iedereen uiteraard graag terug wanneer wij weer gaan shinen voor iedereen op het veld.

Laatst bewerkt op: 17 juni 2019 09:35

15 juni was het eindelijk zo ver. De laatste wedstrijd van het seizoen waar door sommige spelers al heel lang naar werd verlangd. Het woord “korfbalmoe” is al vaak gevallen de afgelopen weken, maar het eerste mocht zich nog even één keer op richten om uberhaupt nog 1 overwinning binnen … Lees meer »