Budget-bed.nl
Mooie successen voor wielrenners van UWTC

Mooie successen voor wielrenners van UWTC


Geplaatst op: 17 juni 2019

Zondag 16 juni hebben de UWTC veteranen Leen Blom en Guus Zantingh een wielerwedstrijd verreden op het wielerparcours Wheelerplanet in Spaarnwoude. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van drie renners onder aanvoering van John Martin. Halverwege zetten drie renners, met daarbij Guus Zantingh, de achtervolging in en met nog 1,5 ronden te gaan sloten de drie bij de koplopers aan. In de eindspurt wist Guus Zantingh zijn medevluchters duidelijk voor te blijven en hiermee behaalde hij zijn vierde overwinning van dit seizoen, 2e werd Piet Gruteke uit Rotterdam en 3e werd John Martin uit Hoek van Holland. Leen Blom finishte als 13e.

Winst voor Lorena
Lorena Wiebes heeft zondag in België de Flanders Diamonds Tour gewonnen (UCI 1.1 wedstrijd). Ze was na 116 kilometer de snelste en verwees Elisa Balsamo uit Italië naar de tweede plaats, voor de Belgische Lotte Kopecky. Het is alweer haar 8ste zege van dit seizoen!

NK jeugd
Twee jeugdleden van UWTC hebben zich via de voorrondes weten te plaatsen voor het NK jeugdwielrennen op zaterdag 15 juni in Ameide. Emilie Fransen bij de meisjes categorie 4 en Mike Derogee bij de jongens categorie 7. Het meisjes wielrennen is best populair want er gingen bijna 50 meisjes van start. Emilie is in 2018 begonnen met de wielren wedstrijden en het was voor haar een mooie ervaring om mee te doen aan het NK. Emilie is 35e geworden.

De jongens categorie 7 sloten de wedstrijddag in Ameide af. Ruim 70 jongens hadden zich geplaatst voor deze wedstrijd. Voor Mike verliep de wedstrijd anders dan hij gehoopt had. Bij de start bleef de voorrij motor staan en hierdoor knalde er een renner achterop de motor met een herstart tot gevolg. Na de tweede start ging het meteen hard en zat alles op een lint. Mike zat achterin bij de tweede groep toen deze groep brak. Hij heeft het gat niet meer dicht kunnen rijden. Mike bleef zoals altijd wel goed doorrijden en heeft nog diverse renners opgepikt maar de 58e plaats was niet waar hij voor gekomen was.

Ronde van de ronde Hoep
Zaterdagavond 15 juni stond de ronde Hoep in het teken van de wielrenners. WTC de Amstel had hier een prachtige koers uitgeschreven. Drie UWTC leden hadden een startplaats bemachtigd bij de amateurs/elite koers. Helaas stond er weinig wind, waardoor het hele peloton van ruim 50 renners bij elkaar bleef ondanks diverse serieuze pogingen om weg te komen. Het was dus dringen in de laatste ronde om een goede plaats in het peloton te bemachtigen voor de eindsprint. Tommy werd 14e, Bart 15e en Bas 19e. Hiermee zaten ze ook alle drie bij de beste 15 in het eindklassement over 3 wedstrijden. Bart de Veer 5e, Tommy Oude Elferink 7e en Bas de Bruin 15e.

Landelijke jeugdcompetitie MTB
Zaterdag 15 juni heeft UWTC lid Morgan Hartveldt meegedaan aan de landelijke jeugdcompetitie mtb in Assen. Morgan was slecht weg bij de start en kwam na de eerste ronde door rond de 10e plaats. Maar hij wist in de tweede ronde op te schuiven naar de 5e plaats en dat wist hij vast te houden! Het leek aanvankelijk droog te worden maar uiteindelijk werd het een steeds grotere modderpoel. Een mooie 5e plaats voor Morgan. Morgan heeft al meerdere wedstrijden meegedaan en staat momenteel 7e in het klassement bij de jeugd categorie 2. 


Laatst bewerkt op: 17 juni 2019 09:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mooie successen voor wielrenners van UWTC

Zondag 16 juni hebben de UWTC veteranen Leen Blom en Guus Zantingh een wielerwedstrijd verreden op het wielerparcours Wheelerplanet in Spaarnwoude. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van drie renners onder aanvoering van John Martin. Halverwege zetten drie renners, met daarbij Guus Zantingh, de achtervolging in en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: