001- Uithoorn
Bewoners maken zich zorgen om leefbaarheid Europarei

Bewoners maken zich zorgen om leefbaarheid Europarei


Geplaatst op: 17 juni 2019

Bewoners van de Europarei  maken zich zorgen over de leefbaarheid. Hieronder de ingezonden brief van enkele bewoners.

Nu de sloop van drie flats nagenoeg is voltrokken en de fraaie nieuwbouw - met vele plus- en minpunten (volgens bewoners) stelde ik mij bovenstaande vraag. Dit omdat Eigen Haard en gemeente Uithoorn het te pas en te onpas in gesprekken omtrent de sloop van drie flats als een van de drogredenen heeft aangevoerd.

Wie dagelijks als weldenkende huurder wordt geconfronteerd met het verkeerd aangeboden huisvuil, fout geparkeerde auto’s voor de ingang en de hygiëne in de lift en overige gemeenschappelijke ruimten, zal met mij tot de conclusie komen dat de sloop van 384 sociale huurwoningen helaas geen invloed heeft gehad op de woonmentaliteit van een beperkt aantal bewoners, die bewust (na ruim 15 jaar actief actie voeren) normale huurregels aan hun laars lappen en beter gezegd niet sociaal zijn!    

Wie echter strijd levert om de leefbaarheid te verbeteren (huismeesters, projectgroepen bewonerscommissie en individuele bewoners, wordt bijna dagelijks ontmoedigd door gemeente Uithoorn en ten dele Eigen Haard.

Vanuit het ambtelijk apparaat wordt alleen maar gedacht in onmogelijkheden daarom is er na ruim 15 jaar geen enkele vooruitgang geboekt op dit probleem.

Handhaving? Tja daar moet je Boa’s voor hebben en die zijn er nauwelijks in Uithoorn omdat Duo+ zijn werkzaamheden onder meerdere gemeentes moet verdelen en er blijkbaar geen geld vrijgemaakt kan worden op extra inzet.

Camera’s? Nee joch die hangen er voor de sier want de wet op de privacy staat het niet toe om beelden van minder sociale bewoners in te zetten voor handhaving.

Huismeesters? Nee ook zij zijn NIET bevoegd om overtredingen tegen te gaan wel proberen ze naar vermogen bewoners te attenderen op misstanden.  Maar met de groei van Eigen Haard is niet evenredig het aantal werknemers toegenomen.

Voorstel om wel te handhaven:

  • Flatcommissie oprichten waarbij leden cursus tot BOA verkrijgen;
  • Ondersteund worden door goedwillende bewoners, gemeente, politie en Eigen Haard
  • Eigen Haard waarschuwingen laten geven aan huurders die meerdere malen op niet nakomen huurreglement worden betrapt en bij een maximaal waarschuwingen overgaat tot huuropzegging van het gehuurde perceel
  • Politie die ook eens uit zijn auto komt en niet doorrijd als ze fout geparkeerde auto’s waarnemen.
  • Bewoners helpen als ze daadwerkelijk zelf geen kans zien om grof vuil af te voeren door buren.

Helaas zal alleen vaststellen huurreglement met leefbaarheidsregels zonder enige handhaving volkomen zinloos zijn en zal onderstaande foto een dagelijkse beeldbepaling van de Europarei zijn. Het zal Eigen Haard na afschrijvingstermijn renovatie en de politiek (o.a. VVD ziet liever koopwoningen dan sociale huurwoningen) een drogreden geven om t.z.t opnieuw te gaan slopen!


Laatst bewerkt op: 17 juni 2019 10:04

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bewoners maken zich zorgen om leefbaarheid Europarei

Bewoners van de Europarei  maken zich zorgen over de leefbaarheid. Hieronder de ingezonden brief van enkele bewoners. Nu de sloop van drie flats nagenoeg is voltrokken en de fraaie nieuwbouw - met vele plus- en minpunten (volgens bewoners) stelde ik mij bovenstaande vraag. Dit omdat Eigen Haard en gemeente Uithoorn het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: