001 -Brouwer Transport
Aalsmeerder Daniël Giacon verslaat 4-voudig wereldkampioen op EK schermen

Aalsmeerder Daniël Giacon verslaat 4-voudig wereldkampioen op EK schermen


Geplaatst op: 18 juni 2019

Floretschermer Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam (SCA) heeft vandaag zijn debuut gemaakt op het EK schermen in Düsseldorf. Bij Europese Kampioenschappen wordt geen gebruik gemaakt van vrijstellingen en moet iedereen meedoen aan de pouleronde. Daniël had een zware poule met oa. oud wereldkampioenen Cassara uit Italië en de Rus Zherebchenko. De Aalsmeerder  won drie partijen, waaronder van Zherebchenko, en verloor er twee. Daarmee stond hij op de 28eplaats voor de eliminatieronde.

De eerste eliminatie op Tableau 64 werd ruimschoots gewonnen van de Oostenrijker Ettelt (15-7). Daarna volgde een partij tegen viervoudig Wereldkampioen Peter Joppich. Daniël ging vol gas de partij in en wist een flinke voorsprong op te bouwen, maar Joppich met al zijn ervaring kwam toch nog flink terug. Uiteindelijk wist Daniël de partij met 15-10 te winnen.

Om bij de beste acht schermers van Europa te komen, schermde Daniël tegen de Tsjech Choupenitch die momenteel 19evan de wereld staat. De Tsjech was met 15-8 te sterk.

Daniël behaalde uiteindelijk een mooie 15eplaats (van 78 deelnemers.


Laatst bewerkt op: 18 juni 2019 09:23

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerder Daniël Giacon verslaat 4-voudig wereldkampioen op EK schermen

Floretschermer Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam (SCA) heeft vandaag zijn debuut gemaakt op het EK schermen in Düsseldorf. Bij Europese Kampioenschappen wordt geen gebruik gemaakt van vrijstellingen en moet iedereen meedoen aan de pouleronde. Daniël had een zware poule met oa. oud wereldkampioenen Cassara uit Italië en de Rus Zherebchenko. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: