Gemeente De Ronde Venen schenkt duurzame koffie


Geplaatst op: 4 oktober 2011

Vanaf maandag 3 oktober schenken de koffiemachines in het gemeentehuis van De Ronde Venen en bij de drie gemeentewerven alleen nog maar duurzame koffie.

Omdat de contracten met de huidige leverancier aflopen en omdat een deel van de apparatuur aan vervanging toe is, heeft de gemeente een nieuwe aanbesteding gedaan. De automaten en ingrediënten worden geleverd door de gerenommeerde Mijdrechtse koffiebrander Smit&Dorlas. De nieuwe automaten zijn energiezuinig en de koffie wordt bereid met Max Havelaar gecertificeerde koffiebonen. In het gemeentehuis wordt er per 3 oktober bovendien gebruik gemaakt van servies in plaats van kartonnen bekers. De kosten per kopje koffie blijven voor de gemeente gelijk.

Duurzame ontwikkeling staat centraal in het natuur- en milieubeleid van De Ronde Venen. In onze eigen woon- en leefomgeving kunnen we daar een bijdrage aan leveren door op een duurzame manier met materialen en grondstoffen om te gaan. Bij alle activiteiten is duurzaamheid daarom een belangrijke factor in de keuze die de gemeente maakt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente De Ronde Venen schenkt duurzame koffie

Vanaf maandag 3 oktober schenken de koffiemachines in het gemeentehuis van De Ronde Venen en bij de drie gemeentewerven alleen nog maar duurzame koffie.Omdat de contracten met de huidige leverancier aflopen en omdat een deel van de apparatuur aan vervanging toe is, heeft de gemeente een nieuwe aanbesteding gedaan. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: