001 -Family

Nieuwe bestemming kunstwerk Vogel en Zon in Abcoude


Geplaatst op: 4 oktober 2011

Op vrijdag 7 oktober krijgt het kunstwerk Vogel en Zon van Rinus Duin een nieuwe bestemming. Het kunstwerk dat aan de zijgevel van het voormalig gemeentehuis in Abcoude hing, wordt vrijdag aan het Piet Mondriaan Gebouw bevestigd.
Voor het houten kunstwerk, dat de afgelopen maanden volledig gerestaureerd is, is een nieuwe bestemming binnen Abcoude gevonden. Daarmee wordt het voor de tweede keer verplaatst.
Rinus Duin ontwierp de Vogel en Zon ter gelegenheid van de opening van de Nellesteinschool in 1968.
Nadat het ongeveer 35 jaar aan de muur van het schoolgebouw prijkte, werd het gebouw gesloopt. Het kunstwerk bleef behouden en is alom bekend in Abcoude.

Leuke bijkomstigheid is dat foto's van het kunstwerk Vogel en Zon als inspiratie gediend hebben voor het ontwerp van de geluidswand langs de A2. De oplettende automobilist kan in het reliëf een afbeelding van een vliegende vogel herkennen.

Op vrijdag 7 oktober wordt Vogel en Zon bevestigd aan de muur van het Piet Mondriaan Gebouw, Broekzijdselaan 46 in Abcoude.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe bestemming kunstwerk Vogel en Zon in Abcoude

Op vrijdag 7 oktober krijgt het kunstwerk Vogel en Zon van Rinus Duin een nieuwe bestemming. Het kunstwerk dat aan de zijgevel van het voormalig gemeentehuis in Abcoude hing, wordt vrijdag aan het Piet Mondriaan Gebouw bevestigd. Voor het houten kunstwerk, dat de afgelopen maanden volledig gerestaureerd is, is een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: