001- Uithoorn
Dutch Flower Group: Making life colourful

Dutch Flower Group: Making life colourful


Geplaatst op: 20 juni 2019

Dutch Flower Group (DFG) ontstond op 1 januari 1999 uit een fusie tussen de exportbedrijven OZ Group van de familie Van Zijverden in Aalsmeer en de Van Duijn Groep van de familie van Duijn uit het Westland. Nu, 20 jaar later, heeft het bedrijf een omzet van 1,5 miljard euro, werken er meer dan 3000 mensen wereldwijd en telt dit bedrijf 33 gespecialiseerde handelsbedrijven in bloemen, boeketten, planten en decoratief groen. Een goede reden voor een werkbezoek van het college. Ook Hugo van Luling en Debbie Borst van Ondernemend Aalsmeer waren erbij.

Het college bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties in Aalsmeer om deze te leren kennen. DFG is een familiebedrijf dat gezamenlijk de hele internationale bloemen- en plantenmarkt bestrijken. Elk van de bedrijven heeft zijn eigen klant of klantsegment, karakter en dynamiek maar functioneert onder één paraplu: DFG. Onder de missie Making life colourful levert het bloemen en planten over de hele wereld.

Oog voor de omgeving

DFG heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo heeft het bedrijf ruim 1500 zonnepanelen op het dak waarmee zij maar liefst 400.000 kWh energie jaarlijks opwekken. Hiermee verlichten zij het grootste deel van de hallen in Aalsmeer. Daarnaast heeft DFG sinds de oprichting een eigen Dutch Flower Foundation. Deze heeft tot doel leefklimaat en welzijn van hulpbehoevende medemensen te verbeteren in landen waar zij actief zijn. Zo ondersteunen zij jaarlijks zo’n 50 projecten die eigen medewerkers en zakelijke relaties aandragen. Maar ook dichter bij huis zet de DFG zich in. Zo geven zij basisschoolleerlingen in de regio Aalsmeer praktijklessen ‘Red de Bij!’ en zaaien zij samen met Honey Highway meerjarige bloemen langs de N213 en N196.

Bereikbaar                                                              

‘Wat een mooi gepassioneerd familiebedrijf’, aldus wethouder economische zaken, Robert van Rijn. “Sierteelt is belangrijk voor Aalsmeer. DFG zet Aalsmeer nationaal en internationaal op de kaart. Om bedrijven zoals DFG een goed vestigingsklimaat te bieden zetten wij in op nieuwe bedrijventerreinen en goede bereikbaarheid in de regio. Hiervoor hebben wij in maart een overeenkomst getekend met provincie Noord-Holland, Royal FloraHolland en Vervoerregio Amsterdam voor een nieuwe snelle verbinding tussen Royal FloraHolland en de N201.”


Laatst bewerkt op: 20 juni 2019 09:14

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dutch Flower Group: Making life colourful

Dutch Flower Group (DFG) ontstond op 1 januari 1999 uit een fusie tussen de exportbedrijven OZ Group van de familie Van Zijverden in Aalsmeer en de Van Duijn Groep van de familie van Duijn uit het Westland. Nu, 20 jaar later, heeft het bedrijf een omzet van 1,5 miljard euro, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: