Samen naar slimmere en schonere stadslogistiek in Aalsmeer

Samen naar slimmere en schonere stadslogistiek in Aalsmeer


Geplaatst op: 21 juni 2019

Wethouder Robert van Rijn ondertekent de green deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES) die streeft naar nul uitstoot van schadelijke stoffen. Hiermee trekt Aalsmeer gelijk op met andere gemeenten en overheden in de metropoolregio Amsterdam.

“Stadslogistiek wordt steeds belangrijker en blijft groeien, ook in Aalsmeer”, aldus wethouder Van Rijn. “Denk aan internetbestellingen, bevoorrading restaurants en winkels en ophalen afval. Daarom is goede stadslogistiek cruciaal voor een sterke economie. Door de groei wordt het steeds belangrijker dat Aalsmeer ook leefbaar, veilig en gezond blijft. Dus ondersteunen we het streven om de stadslogistiek uitstootvrij te maken.”

Samenwerken
De vijftig ondertekenaars van de green deal ZES willen dat in 2025 steden zoveel mogelijk vrij is van schadelijk stoffen door stadslogistiek. Daarnaast willen zij ook geluid terugdringen. Om dat te bereiken werken zoveel mogelijk samen. Zo testen zij niet alleen nieuwe logistieke oplossingen, maar kijken ook naar combinaties van technologieën en het aanpassen van regelgeving.Ondertekenaars zijn onder meer naast Aalsmeer, de provincies Noord-Holland en Flevoland, de gemeenten Almere, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlem, Haarlemmermeer, Landsmeer, Ouder-Amstel, Purmerend Uithoorn, Velsen, Waterland, Wormerland, Zaanstad en de Vervoerregio Amsterdam.Laatst bewerkt op: 21 juni 2019 10:51

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Samen naar slimmere en schonere stadslogistiek in Aalsmeer

Wethouder Robert van Rijn ondertekent de green deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES) die streeft naar nul uitstoot van schadelijke stoffen. Hiermee trekt Aalsmeer gelijk op met andere gemeenten en overheden in de metropoolregio Amsterdam. “Stadslogistiek wordt steeds belangrijker en blijft groeien, ook in Aalsmeer”, aldus wethouder Van Rijn. “Denk aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: