Week van de Opvoeding


Geplaatst op: 4 oktober 2011

Van 10 tot 17 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. Aandacht voor ouders, kinderen en professionals die met elkaar de opvoeding op zich nemen staat hierbij centraal. Ook in Aalsmeer en de regio! Het Centrum voor Jeugd en Gezin Amstelland organiseert in samenwerking met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn en Ouder-Amstel diverse activiteiten rond het thema opvoeden en opgroeien.

De Week van de Opvoeding is een landelijk initiatief. Lokale organisaties mogen de invulling ervan zelf bepalen. De Amstelland gemeenten hebben besloten de week te benutten om ‘positief opvoeden' en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) beter op de kaart te zetten. In de gemeenten worden diverse workshops, lezingen en bijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast krijgen alle basisschoolleerlingen een tasje van het CJG, op de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen worden pluimenkaarten uitgereikt.

Aalsmeer
Wethouder Ulla Eurich: Een week lang wordt er aandacht besteed aan opvoeden. Hoewel op voeden boeiend en vooral leuk is, loopt iedere ouder soms tegen situaties aan waarvan hij of zij zich afvraagt hoe doen andere ouders dat nu. Gelukkig zijn er dan andere organisaties, maar ook opvoedspreekuren en andere ouders die hierbij kunnen helpen. Zo kunnen ouders voor kleine en grote opvoedvragen terecht bij het CJG. Niet alleen deze week, maar heel het jaar door. Want, ‘opvoeden doe je samen'.

Activiteiten in Aalsmeer
• Koffie-ochtenden op verschillende basisscholen. Dit is een informeel koffieuurtje op school waar ouders onderling kunnen spreken over zaken die hen bezighouden. Een medewerker van de Stichting Opvoeding & Training is aanwezig. Als er behoefte is kan zij helpen bij het zoeken en vinden van antwoorden op opvoedvragen.
o Samen Eén, dinsdag 11 oktober van 08.30 tot 10 uur.
o De Mikado, dinsdag 11 oktober van 08.30 tot 10 uur
o De Graankorrel, vrijdag 14 oktober van 08.30 tot 10 uur

• Opvoedspreekuur Basisschool De Wegwijzer, woensdag 12 oktober van 08.30 tot 10 uur. Liesbeth Cerfontaine van de Stichting Opvoeding & Training is aanwezig om ouders te helpen bij het vinden van antwoorden op opvoedvragen.

• Interactieve lezing ‘Puberbrein binnenstebuiten' dinsdag 11 oktober van 20.00 tot 21.15 uur Bibliotheek van Aalsmeer, Marktstraat 19a, 1431 BD Aalsmeer. In het boek "Puberbrein binnenstebuiten" wordt de ontwikkeling van jongeren besproken aan de hand van het inzicht dat het menselijk brein pas volgroeid is rond ons 25e levensjaar. Het boek helpt het gedrag van jongeren te begrijpen en plaatst dit gedrag ook in maatschappelijk perspectief.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Week van de Opvoeding

Van 10 tot 17 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. Aandacht voor ouders, kinderen en professionals die met elkaar de opvoeding op zich nemen staat hierbij centraal. Ook in Aalsmeer en de regio! Het Centrum voor Jeugd en Gezin Amstelland organiseert in samenwerking met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: