001 -Family

Spel VZOD ondanks verlies hoopgevend


Geplaatst op: 4 oktober 2011

Kudelstaart - Afgelopen zaterdag was er weer een thuiswedstrijd voor VZOD/vdBoon. De tegenstander was dit keer Madjoe uit Rijnsburg. Ondanks zeer mooi weersomstandigheden werd er aan beide kanten weinig gescoord, maar was het Madjoe die uiteindelijk toch met de winst naar huis ging.

Coach Frits Visser hoopte na vier verliespartijen dit keer wat terug te zien van zijn traningsopbouw. Zoals gezegd zit hij met deze jonge ploeg van VZOD/vdBoon in een opbouwfase en zal het nog wat tijd kosten voordat het rendement oplevert in de vorm van punten. Belangrijk is wel dat er in ieder geval enige progressie in het spel te bespeuren valt. Zeker met een jonge ploeg die nog goed te kneden en te vormen is door de ervaren trainer.

Onder een strakblauwe hemel met een heerlijke nazomerzon en praktisch geen wind werd er verwachtingsvol begonnen aan de wedstrijd. Het begin was zeer hoopgevend. Met een schotje opende Bart Verheul de score voor VZOD/vdBoon. Even later kende de jonge scheidsrechter de eerste van de vele strafworpen toe aan Madjoe. Sommige waren discutabel in de ogen van het publiek dat vanwege het mooie weer in grote getale was opgekomen. Madjoe ging echter uiterst trefzeker om met al deze geboden kansen en liet ze niet onbenut. Zo ook deze waarmee ze de stand gelijk trokken naar 1-1. Daarna gingen ze er gelijk overheen met een schot en kwamen daarmee op een voorsprong van 1-2. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. De strijd ging gelijk op en zo wisten de blauwzwarten de achterstand te pareren door een doelpunt van Nils van Os van afstand, 2-2. De Kudelstaarters trokken door en kwamen op voorsprong via een schot van Bart Verheul, 3-2. Maar zoals eerder vermeld werden er veel strafworpen toegekend in deze wedstrijd in het nadeel van VZOD/vdBoon.

Zo kreeg Madjoe steeds weer de gelegenheid om te scoren. De gelijkmaker werd ook nu weer gescoord uit één van de in totaal vijf aan hen toegekende strafworpen. Zo bracht Madjoe de stand van 3-3 op het scorebord. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht met deze score. De thee in de rust bracht geen nieuw elan in de tweede helft, want het duurde lang voordat er uiteindelijk gescoord werd. Helaas was het Madjoe die met een raak schot een einde maakte aan deze lange doelpuntloze periode en zo weer op een voorsprong kwam van 3-4. Even later kende de scheids de derde in de reeks van vijf strafworpen toe aan Madjoe. Ook deze kans lieten ze niet liggen en zo bouwden ze hun voorsprong uit naar 3-5. VZOD/vdBoon had even geen weerwoord op deze opleving van Madjoe. Ondanks de gelijkopgaande strijd was Madjoe simpelweg net iets trefzekerder. Dat vertaalden ze dan ook in een verdere uitbouw van hun voorsprong middels een benutte doorloopbal en een raak afstandschot. Het gat leek geslagen met de zo bereikte stand van 3-7 en ook nu leek er weer een verlies met dubbele cijfers aan te komen voor VZOD/vdBoon. Maar de ploeg van Frits Visser toonde veerkracht en liet een duidelijk progressie ten opzichte van voorgaande wedstrijden zien in het spel. Barry van Limpt wist dat ook tot uiting te brengen door twee keer knap van afstand te scoren. Met een stand van 5-7 was de spanning weer enigszins terug in de wedstrijd, die al redelijk op z'n eind liep. Zoals dat wel vaker gaat kan het in een paar minuten soms enorm hard gaan. Zo ook nu. De wedstrijd leek lange tijd op slot te zitten, maar het venijn zat ‘m ook nu weer in de staart. Toch viel de opleving voornamelijk uit in het voordeel van Madjoe door de soms discutabele beslissingen van de scheids.

Ook nu VZOD/vdBoon de wedstrijd qua score weer naar zich toe leek te trekken was het wederom een strafworp die Madjoe weer in het zadel hielp. Daar werd ook nu weer dankbaar gebruik van gemaakt en zo werd het 5-8. Nog gaf VZOD/vdBoon zich niet gewonnen. Frank v.d. Berg bracht de marge weer op twee door een doelpunt uit een kort schot waardoor het scorebord op 6-8 kwam te staan. Maar de tijd bleek te kort om de achterstand nog weg te werken. De scheidsrechter sloot in de laatste minuut zijn wat matige optreden in stijl af door wederom een strafworp aan Madjoe toe te kennen. Ook deze werd benut, waardoor de eindstand van 6-9 werd bereikt.
Coach Frits Visser typeerde de wedstrijd als volgt: "We kregen te veel strafworpen tegen. Daarentegen scoorden we zelf te moeizaam. Ondanks het zo ontstane verlies was er echter wel vooruitgang te zien in de opbouw van de aanvallen." Volgende week zullen we zien of VZOD/vdBoon deze progressieve lijn door kan zetten in de uitwedstrijd tegen NIO in Rotterdam.

De uitslagen van 1 oktober: VZOD 1-Madjoe 1 6-9, VZOD 2-Fiks 3 9-18, VZOD 3-Pernix 5 8-6, Tempo 7-VZOD 3 11-6, VZOD B1-Tempo B3 8-11, VZOD C1-Badhoevedorp C1 6-4, VZOD D1-Badhoevedorp D1 4-11, SDO D1-VZOD D2 7-1, VZOD E1-TOP E3 3-2, Atlantis E2-VZOD E2 5-10, VZOD F1-Blauw-Wit F2 2-2

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spel VZOD ondanks verlies hoopgevend

Kudelstaart - Afgelopen zaterdag was er weer een thuiswedstrijd voor VZOD/vdBoon. De tegenstander was dit keer Madjoe uit Rijnsburg. Ondanks zeer mooi weersomstandigheden werd er aan beide kanten weinig gescoord, maar was het Madjoe die uiteindelijk toch met de winst naar huis ging. Coach Frits Visser hoopte na vier verliespartijen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: