Leerlingen van OBS Twister krijgen een reanimatiecursus

Leerlingen van OBS Twister krijgen een reanimatiecursus


Geplaatst op: 25 juni 2019

Openbare Basisschool Twister organiseert dinsdagochtend 25 juni voor haar groep 8 leerlingen een reanimatiecursus.

De reanimatiecursus wordt gegeven door professionals van het Rode Kruis en vindt plaats op de locatie aan de Molenwiek 48 in Mijdrecht. De reden voor deze cursus is dat OBS Twister, 1 van de 9 scholen van Stichting AURO, het
van groot belang vindt dat de leerlingen weten hoe te handelen op levensbedreigende momenten.

Onderdeel van de reanimatiecursus is ook het gebruik van een AED. Tegenover de basisschool is een AED aanwezig. Nu leren onze leerlingen zelf hoe ze hem moeten gebruiken. Ze leren onder andere een slachtoffer in  veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij een hartstilstand. En als ze het allemaal goed doen, dan ontvangen ze ook nog een officieel certificaat van het Rode Kruis!

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Dan is een AED (Automatische Externe Defibrillator) nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren. Meer informatie over een AED is terug te vinden op de website van de Hartstichting.

Onder Stichting AURO vallen 9 scholen in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn, en De Ronde Venen. OBS Twister is de eerste school waar deze reanimatiecursus wordt verzorgd. Indien succesvol gaat Stichting AURO deze reanimatiecursus verder onder de groep 8 leerlingen mogelijk maken.

Laatst bewerkt op: 25 juni 2019 10:20

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingen van OBS Twister krijgen een reanimatiecursus

Openbare Basisschool Twister organiseert dinsdagochtend 25 juni voor haar groep 8 leerlingen een reanimatiecursus. De reanimatiecursus wordt gegeven door professionals van het Rode Kruis en vindt plaats op de locatie aan de Molenwiek 48 in Mijdrecht. De reden voor deze cursus is dat OBS Twister, 1 van de 9 scholen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: