001- Uithoorn
Baambrugse Boerenrugby – een lokaal, landelijk en sportief spektakel voor jong en oud georganiseerd door vrijwilligers

Baambrugse Boerenrugby – een lokaal, landelijk en sportief spektakel voor jong en oud georganiseerd door vrijwilligers


Geplaatst op: 24 juni 2019

Al voor de zesde keer dit jaar zal op 29 juni aanstaande het Baambrugse Boerenrugby Toernooi gehouden worden. Voor deelnemers een sterke competitie, voor toeschouwers een dag vol vermaak. Het doel van het toernooi is om de rugby sport te promoten bij jong en oud, maar net zo goed om deelnemers en toeschouwers het boeren/landelijke leven in de regio te laten ervaren. Het geheel wordt georganiseerd door vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door lokale sponsoren. Die allen een band hebben met de regio, vanuit het boeren, wonen, werken of de sport. Gesitueerd midden in de polder (Horn 1a, te Baambrugge) is er voor iedereen wat om van te genieten. Dit wordt gedaan door een mix van sport, vermaak en activiteiten.

Trainingen

De laatste 6 weken worden er iedere donderdag avond vanaf 20.00 uur trainingen gegeven voor mensen die willen meespelen op het toernooi, maar zelf nog geen of weinig rugby ervaring hebben. Iedereen die komt trainen krijgt de kans om in het Team Baambrugge deel te nemen aan het toernooi. Een stoomcursus rugby met als hoogtepunt het toernooi. De trainingen worden gegeven door ervaren en professionele (ex) rugbyers.

Toernooi

Op 29 juni rond 11 uur starten de wedstrijden voor de deelnemende teams. Dit jaar zijn dat rond de 12 herenteams, en voor het eerst ook 3 damesteams! De wedstrijden worden gespeeld op 3 velden waar toeschouwers langs de lijn kunnen plaatsnemen op de strobalen tribunes. De wedstrijden duren 10 minuten en op die manier is het mogelijk een geheel toernooi in 1 dag te draaien; leuk om naar te kijken en om aan deel te nemen.

Kids-clinic

Tussen de middag is er een clinic voor kinderen, hierin kunnen ze kennismaken met de basis principes van de sport. Denk hierbij aan samenwerken, een bal passen en je eerste tackel maken op een hooibaaltje! Na afloop krijgen de deelnemende kinderen een echte rugbybal mee naar huis.

Vermaak

Ook is er voor de kinderen (en sommige ouderen…) zat ander vermaak; een springkussen, een zwembad (afhankelijk van het weer) en echte koeien om te bekijken.

Gedurende de dag wordt er een heel varken op een spit geroosterd en door lokale slagers opgediend, leuk om te zien en nog lekkerder om te eten. Daarnaast zijn er hamburgers, tosti’s en dranken te krijgen. Als de temperatuur dat vraagt is er uiteraard een ijsje te halen.

Na afloop van de wedstrijden, rond 18.00 uur, zal er een band gaan spelen om de dag in een gezellige sfeer af te sluiten. Kom lekker dansen in de buitenlucht onder het genot van een drankje!Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Baambrugse Boerenrugby – een lokaal, landelijk en sportief spektakel voor jong en oud georganiseerd door vrijwilligers

Al voor de zesde keer dit jaar zal op 29 juni aanstaande het Baambrugse Boerenrugby Toernooi gehouden worden. Voor deelnemers een sterke competitie, voor toeschouwers een dag vol vermaak. Het doel van het toernooi is om de rugby sport te promoten bij jong en oud, maar net zo goed om … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: